គុណប្រយោជន៍​របស់​អាហារ​មាន​ជាតិ​ល្វីង​ ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ និង​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​

អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីងជូរចត់​មួយចំនួន​ វា​ពិតជា​ពិបាក​ក្នុង​ការ​ទទួលទាន​ ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​មនុស្ស​គ្រប់គ្នា​មិន​ចង់​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង​ជា​ប្រចាំថ្ងៃ​នោះ​ទេ​ តែ​ទោះជាយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង​ គឺ​មាន​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​មិនធម្មតា​ ដែល​អ្នក​មិន​គួរ​មើល​រំលង​ ហើយ​វា​មាន​សារធាតុ​ឱសថ​ដែល​មាន​អត្ថ​ប្រយោជន៍​ខាង​សុខភាព​ជាច្រើន​ថែមទៀត​ផង​។

អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​បំប៉ន​ និង​សារធាតុ​សំ​ខាន់​ៗដូចជា​ triterpenoids​, polyphenol​ និង​ flavonoids​ ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញថា​ អាច​ពន្យឺតការ​លូតលាស់​របស់​កោសិកា​មហារីក​ជាច្រើន​ប្រភេទ​។ មិន​តែប៉ុណ្ណោះ​សារធាតុ​ល្វីង​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​យក​ទៅ​ប្រើប្រាស់​នៅក្នុង​ឱសថ​សម្រាប់​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ផង​ដែរ​។

ជាតិ​ល្វីង​ជួយ​បង្កើត​ថាមពល​ក្នុង​រាងកាយ​ ព្រោះ​រុក្ខជាតិ​ល្វីង​ សម្បូរ​ដោយ​វីតាមីន​អេ​ វីតាមីន​ស៊ី​ វីតាមីន​ខេ​ និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ កាល់​ស្បូម​ ប៉ូតាស្យូម​ និង​ម៉ាញេស្យូម​។ អាហារ​ទាំងនោះ​ ក៏​ពោរពេញ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​អាស៊ីត​ ហ្វ​រឡេន​ អា​ស៊ី​ហ្វី​ប៊ឺ​ ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ ដែល​បង្កើត​ថាមពល​ក្នុង​រាងកាយ​។ រុក្ខជាតិ​ល្វីង​ក៏​ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​ភ្លឺ​ថ្លា​ ដោយសារ​ធាតុ​ទាំងនោះ​ ចូល​ទៅ​ជួយ​សម្រួល​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​ឱ្យ​រឹងមាំ​ សម្រួល​សរសៃឈាម​មិន​ឱ្យ​កក​ (វីតាមីន​ខេ​) និង​មាន​សារធាតុ​ phytonutrients​ ដែល​ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក​។

សារធាតុ​ល្វីង​ នឹង​ជួយ​ទៅ​ជំរុញ​ការផលិត​អង់ស៊ីម​ និង​លំហូរ​ទឹកប្រមាត់​ឱ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​ ដែល​មានប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការរំលាយអាហារ​។ រឿង​នេះ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​សប្បាយចិត្ត​ក្នុង​ការ​បរិភោគ​អាហារ​គ្រប់​ប្រភេទ​ ដោយ​មិនសូវ​មាន​ការ​ព្រួយបារម្ភ​។ សារធាតុ​ fiber​ ខ្ពស់​ ក្នុង​រុក្ខជាតិ​បៃតង​នេះ​ នឹង​ជួយ​ជម្រុះ​កាកសំណល់​អាហារ​ទាំងឡាយ​ដែល​តោង​ជាប់​បំពង់អាហារ​។ ជាពិសេស​ សារធាតុ​ល្វីង​ក្នុង​រុក្ខជាតិ​ និង​ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុល​ទាំងឡាយ​ក្នុង​រាងកាយ​ តាមរយៈ​ការ​សម្រួល​ដល់​ការ​ធ្វើ​ប្រតិកម្ម​នៃជា​តិ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ ការ​រក្សា​តុល្យភាព​អ័រម៉ូន​ សម្រួល​ឈាម​ និង​មេតា​ប៉ូលី​ខ្លាញ់​។ ចំពោះ​អ្នកមាន​ជំងឺ​ធាត់​ គួរ​បរិភោគ​អាហារ​មាន​រសជាតិ​ល្វីង​នេះ​ឱ្យ​បាន​ច្រើន​ ព្រោះ​វា​នឹង​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយអាហារ​ និង​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​រាងកាយ​បាន​ល្អ​។

ដោយសារ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​ មិន​មាន​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​ចំពោះ​អាហារ​ល្វីង​ ធ្វើ​ឱ្យ​រាងកាយ​សម្បូរ​ដោយ​អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ ប្រៃ​ និង​ជូរ​ច្រើន​។ ដូច្នេះ​ការ​បរិភោគ​អាហារ​ល្វីង​នឹង​ជួយ​បង្ក្រប់​តម្រូវការ​របស់​សរីរាង្គកាយ​។ អ្នក​គួរ​ចងចាំ​ថា​ ការ​បរិភោគ​រុក្ខជាតិ​ល្វីង​ មិន​មាន​ជាតិគីមី​ នឹង​មានផល​ប្រយោជន៍​ច្រើន​ ជាពិសេស​ វា​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​មិនសូវ​ឃ្លាន​អាហារ​ផ្តេសផ្តាស​ ព្រមទាំង​មាន​រូបរាង​ស្អាត​ និង​មាន​សភាព​រស់រវើក​ថែម​មួយ​កម្រិត​ទៀត​។ ជាតិ​ល្វីង​ក៏អាច​បង្ការ​ និង​ទប់​ស្តា​ត់​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​បាន​ដែរ​។ បើ​យោង​តាម​គេហទំព័រ​បរទេស​មួយ​បាន​បង្ហាញថា​ ផ្លែ​ម្រះ​ក៏​សម្បូរ​ដោយសារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​ជួយការ​ពារ​ការខូចខាត​កោសិកា​ដែល​បណ្ដាលមកពី​ពពួក​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ ថែមទាំង​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​ពី​ជំងឺបេះដូង​ និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ផង​ដែរ​។ ផ្លែ​ម្រេះ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង​កាន់តែ​ខ្លាំង​ គឺជា​ថ្នាំ​ដ៏​ពូកែ​បំផុត​ក្នុង​ការ​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ ព្រោះ​វា​មាន​សមត្ថភាព​អាច​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ហើយ​ និង​ផ្លូវ​ទឹ​កម៉ូត្រ ដើម្បី​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ យកល្អ​អ្នក​ត្រូវ​យក​ផ្លែ​ម្រេះ​ទៅ​កិន​ ហើយ​ច្រោះ​យក​ទឹក​ឱ្យ​បាន​មួយ​កូន​ពែង​ សម្រាប់​ទទួលទាន​ជា​រៀងរាល់​ព្រឹក​៕

Advertisement