ទឹក​ឃឹ​ន​ឆាយ ព្យាបាល​ជំងឺហឺត លើសឈាម និង​រលាក​សន្លាក់

ឃឹ​ន​ឆាយ ជា​អាហារ​ឱសថ​បុរាណ​ដែល​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​សុខភាព និង​មានគុណ​សម្បត្តិ​ទាំង​ដើម ឫស និង​ស្លឹក ហើយ​វា​ជា​រុក្ខជាតិ​ដែល​សម្បូរ​ទៅដោយ​ម៉ាញេស្យូម វិ​តា​មីន​K កាក​អាហារ​សរសៃ និង​វីតាមីន​C ជាច្រើន​ដែល​ជួយ​ក្នុងការ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ដូចជា ផ្ដា​យ​សាយ​ធំ ជំងឺហឺត ជាពិសេស​មាន​សារជាតិ​ដែក​ដែល​ជួយ​បង្កើត​គ្រាប់​ឈាមក្រហម ជួយ​សម្រួល​ប្រព័ន្ធ​ស​សៃ​ឈាម ព្យាបាល​ជំងឺលើសឈាម និង​រលាក​សន្លាក់​ផងដែរ។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​វិធី​ធ្វើ​ទឹក​ឃី​ន​ឆាយ៖

គ្រឿងផ្សំ​មាន៖
គល់​ឃឹ​ន​ឆាយ​ដែល​ជាប់​ឫស 1 គុម្ព
ការ៉ុត 1 មើម
ប៊ី​ធ្រូ​ត 1 មើម
ឆៃថាវ 1 មើម
ទឹក 2 លីត្រ

វិធី​ធ្វើ៖
-លាង​គល់ និង​ឫស​ឃឹ​ន​ឆាយ​ឱ្យ​ស្អាត ហាន់ខ្លីៗ បន្ទាប់មក​យក​មើម​ការ៉ុត មើម​ប៊ី​ធ្រូ​ត និង​មើម​ឆៃថាវ​ចិត​សម្បក​ហើយ​លាង​ទឹកស្អាត រួច​កោស​វា​ជាសរសៃៗ ។
-យក​ឫស​ឃឹ​ន​ឆាយ និង​សរសៃ​ការ៉ុត ប៊ី​ធ្រូ​ត  និង​ឆៃថាវ​កិន​ក្រឡុក​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ក្រឡុក​ជាមួយ​ទឹក2លីត្រ។
-ក្រោយមក​ស្រង់​កាក​ចេញ​ហើយ​យក​ទឹក​នោះ​ទៅឱ្យ​ដាក់​ដាំ​ពុះ រួច​លើក​ទុកឱ្យ​ត្រជាក់។
– អ្នក​អាច​ពិសា​នៅពេល​ពោះ​ទំនេរ​មិនទាន់​ហូប​អី​ក៏បាន និង​ពេលយប់​មុន​ចូល​ដំណេក​មួយ​កែវ រៀងរាល់ថ្ងៃ​បាន៕

Advertisement