អ្វីដែល​អ្នក​គួរ​ដឹង​ពី​ស្ពៃក្ដោប​ពណ៌​ស្វាយមុន​ជ្រើសរើស​ទទួលទាន

ដឹង​ដែរឬទេ​ថា ស្ពៃក្ដោប​ពណ៌​ស្វាយ ឬ​មានឈ្មោះ​ជា​ភាសា​អង់គ្លេស Red Cabbage ដែលមាន​ពណ៌​ស្វាយ​ស្រស់ស្អាត​ទាក់ទាញ​គួរឱ្យ​ចង់​ទទួលទាន​នោះ មុននឹង​បរិភោគ អ្នក​គួរតែ​យល់ដឹង​ពី​វា​ឱ្យបាន​ច្បា​ស់សិន ដើម្បីឱ្យ​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​របស់​អ្នក។ នៅពេល​អ្នក​ទទួលទាន​ស្ពៃ​ប្រភេទ​ជា​អាហារ​ឆៅ ស្រស់ ដូចជា សាលាដ ឬ​ញាំ​ជាដើម​នោះ អ្នក​គួរតែ​ជ្រាប​អំពី​គុណប្រយោជន៍​ជាច្រើន​របស់​ស្ពៃ​នេះ​ចំពោះ​រាងកាយ​របស់​អ្នក។ ថ្ងៃនេះ ឡា​រ៉ែ​ន បាន​ពាំ​នាំនូវ​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​ស្ពៃក្ដោប​ស្វា​យមក​ជម្រាបជូន​ប្រិយមិត្ត​ទាំងអស់គ្នា​ដូចតទៅ។

ដោយសារតែ​ស្ពៃក្ដោប​ពណ៌​ស្វាយ ជា​បន្លែ​ដែលមាន​សរសៃ​អាហារ​ក្នុង​បរិមា​ណ​ច្រើន​គួរសម និង​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​នៅក្នុង​អាហារ​ជាច្រើន​ប្រភេទ មិនថាតែ​ប្រូ​តេ​អី​ុ​ន កាបូ​អី​ុ​ដ្រា​ត សូ​ដ្យូ​ម និង​វីតាមីន C ផងដែរ។ ក្រៅពីការទទួល​ទាន​ស្ពៃក្ដោប​ស្វាយ​យ៉ាង​ទៀងទាត់ និង​ជួយ​បន្ថយ​ឱកាស​កើត​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀន និង​ជួយ​ការពារ​​ជំងឺមហារីកផ្សេងៗទៀត ដែល​ជួយ​ឱ្យ​រាងកាយ​របស់​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ។ ម្យ៉ាងទៀត​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុដែក ដែលជា​សារធាតុ​សំខាន់បំផុត​ក្នុង​ការជំរុញ​ការបង្កើត​គោ​លិ​កា​ឈាម​នៅក្នុង​រាងកាយ​របស់​មនុស្ស​យើង​ផងដែរ។

ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​យើងមិនគួរ​បរិភោគ​ស្ពៃ​ឆៅ​ច្រើនជាង1-2គីឡូក្រាម​នោះទេ ព្រោះ​វា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ដែល​ឱ្យ​ឈ្មោះថា Goitrogen មាននៅ​ក្នុង​ស្ពៃក្ដោប ហើយ​បណ្ដាលឱ្យ​សារធាតុ​នេះ​លើស​នៅក្នុង​រាងកាយ ដែល​បង្ក​ឱ្យ​សារជាតិ​អី​ុ​យ៉ូ​តទី​រ៉ូ​អី​ុ​ត​ដែល​នៅក្នុង​ឈាមមាន​សភាព​ថយចុះ ក៏ប៉ុន្ដែ​សារធាតុនេះ​នឹង​បាត់បង់​ទាំងស្រុង​នៅពេល​ស្ពៃក្ដោប​នោះ​ត្រូវបាន​ចម្អិន​ឆ្អិន​ល្អ៕

Advertisement