ទឹក​ខាត់ណា ជំនួយ​ឆ្អឹង និង​ភ្នែក ទប់ទល់​នឹង​ជំងឺមហារីក​តាមបែប​ធ​ម្ម​ជាតិ

នៅក្នុង​ខាត់ណា​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន A ផូស្វ័រ កាល់ស្យូម និង​វីតាមីន C ដែល​បន្ថែម​នូវ​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​បំប៉ន​ដល់ភ្នែក ឆ្នឹង និង​ទប់ទល់​ជាមួយ​ជំងឺមហារីក ព្រមទាំង​បំបាត់​អាការ​ស្រែក​ទឹកបាន​ទៀតផង។ សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មិនសូវ​ចូលចិត្ត​ពិសា​ទឹក​ខាត់ណា​ដែលមាន​កាក ថ្ងៃនេះ ឡា​រ៉ែ​ន បាន​ពាំ​នាំនូវ​គន្លឹះ​ក្នុងការ​ធ្វើ​ទឹក​ខាត់ណា​ដ៏​មានឱជារស​ឆ្ងាញ់​ពិសា និង​មានគុណ​ប្រយោជន៍​មក​ចែកជូន​ប្រិយមិត្ត​ទាំងអស់គ្នា​ដូចខាងក្រោម​នេះ។

គ្រឿងផ្សំ
ដើម​ខាត់ណា ហាន់​ជា​ចំណិតតូចៗ 1 ពែង
ទឹកឃ្មុំ 2 ស្លាបព្រា​បាយ
ទឹកក្រូច​ឆ្មារ 1 ស្លាបព្រា​បាយ
អំបិល​ម៉ដ្ឋ 1/4 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
ទឹកបរិសុទ្ធ 1 ពែង

វិធី​ធ្វើ
1. លាង​ដើម​ខាត់ណា​ឱ្យ​ស្អាត ហាន់​ជា​ចំណិត
តូចៗ ហើយ​យកមក​ក្រឡុក​ជាមួយ​ទឹកបរិសុទ្ធ ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ទឹកក្រឡុក ហើយ​សម្រិត​កាក​ចេញ​យកតែ​ទឹក។
2. យក​ទឹក​ខាត់ណា មកលាយ​ជាមួយ​ទឹកឃ្មុំ អំបិល ទឹកក្រូច​ឆ្មារ រួច​ទទួលទាន​ជាមួយ​ទឹកកក​ជាការ​ស្រេច៕

Advertisement