អង់គ្លេស​ពិសោធ​ការ​ផលិត​ខ្លាញ់​សិប្បនិម្មិតបណ្ដុះ​ពី​កោសិកា​ជ្រូក​

សាច់​សិប្បនិម្មិត​ មក​ដល់​ពេលនេះ​​នឹង​ត្រូវ​តែ​មាន​ទាំង​សាច់​​ ទាំង​ខ្លាញ់ លាយ​ឡំ​គ្នា ដើម្បី​ឱ្យ​មាន​ឱជារស​​​ជាង​មុន​។ នេះ​គឺជា​គោល​ដៅ​នៃ​ការ​ពិសោធ​ដែល​កំពុង​ត្រូវ​បាន​ក្រុម​ហ៊ុន​បច្ចេក​វិទ្យា​​ជីវសាស្ត្រ​មួយ​នៅ​ប្រទេស​អង់គ្លេស​​ ផ្ដោត​ការ​យក​ចិត្ត​ទុក​ដាក់​អនុវត្ត​។

បន្ទប់​ពិសោធន៍​ Hoxton Farms កំពុង​ផ្ដោត​ការ​យក​ចិត្ត​ទុក​ដាក់​លើ​ការ​ផលិត​ខ្លាញ់សិប្បនិម្មិត​ដែល​មាន​រចនា​សម្ព័ន្ធ​ និង​សមាសធាតុ​ដូច​ទៅ​នឹង​ខ្លាញ់សត្វ​។

កន្លង​មក​នេះ សាច់​សិប្បនិម្មិតដែល​​ត្រូវ​បាន​ផលិត​ឡើង​ក្នុង​បន្ទប់​ពិសោធន៍ មាន​ដូច​ជាសាច់​មាន់ និង​សាច់​គោ​ជា​ដើម​ ​គឺ​សុទ្ធ​តែ​ជា​សាច់សុទ្ធ​។ ចំណែក​លើក​នេះ បន្ទប់​ពិសោធន៍​ Hoxton Farms កំពុង​បណ្ដុះ​កោសិកា​ខ្លាញ់​ពី​សត្វ​ជ្រូក​។

ក្រុម​អ្នក​ស្រាវ​ជ្រាវ​ក៏​កំពុង​រក​វិធី​ដើម្បី​បញ្ចុះ​តម្លៃ​របស់​ផលិត​ផល​សាច់​សិប្បនិម្មិត​ផងដែរ​។ នំ​ប៉័ង​ហែម​បឺរហ្គើរ​កៀប​​សាច់​គោ​សិប្បនិម្មិត​​ដំបូង​គេ​លើ​ពិភពលោក​កាល​ពី​ដប់​ឆ្នាំ​មុន​ មាន​តម្លៃ​ប្រហែល 330 ដុល្លារ​អាម៉េរិក​។ ក៏ប៉ុន្តែ បច្ចុប្បន្ន​នំ​ប៉័ង​សាំងវិច​សាច់​មាន់​សិប្បនិម្មិត​​ដែល​កំពុង​ត្រូវ​បាន​ដាក់​លក់​នៅ​ប្រទេស​សិង្ហបុរី​ មាន​តម្លៃប្រហែល​តែ 13 ដុល្លារ​ប៉ុណ្ណោះ​៕

Advertisement