ប្រភេទ​បន្លែ​សម្រាប់​ជ្រូក​នៅ​ស្រុកចំការ​ខ្មែរ បែរជា​មានតម្លៃ​ខ្ពស់​នៅ ប្រទេស​ជប៉ុន

នៅផ្ទះ​របស់ខ្ញុំ ក៏ដូចជា​អ្នកស្រុក​ចំការ​នៅ​ភូមិ​ខ្ញុំ (កម្ពុជា) កូនដើម​ចេក​គឺជា​បន្លែ​ដែល​អាច​យកមក​ធ្វើជា​មុខម្ហូប​មួយចំនួន ចំណែក​ដើម​ចេក​ចាស់ ចេក​ដែល​ប្រមូល​ផល​ផ្លែ​រួច តែង​ត្រូវ​អ្នកភូមិ​កាប់រំលំ​ចោល ឬ​កាប់​យកមក​ធ្វើជា​ចំណី​សម្រាប់​សត្វ​ចិញ្ចឹម មាន​ជ្រូក និង​គោ​ជាដើម ប៉ុន្តែ នៅ ប្រទេស​ជប៉ុន វិញ ដើម​ចេញ​ក្រមុំ​ត្រូវបាន​កាត់​លក់​ថ្លឹង​គីឡូ​ក្នុងតម្លៃ​ខ្ពស់​នៅក្នុង​ផ្សារ​ទំនើប។

នៅ ប្រទេស​ជប៉ុន ដើម​ចេក​ដែលមាន​ទម្ងន់​ពី 400-500 ក្រាម ប្រវែង​ប្រហែល 10 សម ត្រូវបាន​ដាក់លក់​នៅ​ផ្សារ​ទំនើប​ក្នុងតម្លៃ​រហូតដល់ 1,400 យ៉េន ប្រហែល​នឹង 42,000 រៀល។ មិនមែនជា​រឿង​ចម្លែក​ឡើយ​ដែល ជនជាតិ​ជប៉ុន ផ្ដល់​តម្លៃ​ខ្ពស់​ទៅលើ​ដើម​ចេក។

យោងតាម​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ និង​វេជ្ជបណ្ឌិត ដើម​ចេក​ទាំងមូល​សុទ្ធ​តែមាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព។ ដើម​ចេក​ផ្ទុក​សារជាតិ​កាក​សរសៃ​ច្រើន ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​បំណង​សម្រក​ទម្ងន់។ ដើម​ចេក​ក៏​ផ្ទុក​សារជាតិ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម វីតាមីន B6 និង​សារជាតិ​ចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ទៀត។ ស្លឹកចេក​ខ្ចី​ក៏​ជា​ថ្នាំ​ដ៏​ល្អ​ផងដែរ​នៅក្នុង​ឱសថ​បុរាណ។ ក៏ប៉ុន្តែ ល្អ​បំផុត​គួរ​ហូប​ក្រោម 5 ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍ ព្រោះថា បើ​ហូប​ច្រើនជាង​នេះ​អាចធ្វើឱ្យ​ទល់លាមក។

ដើម​ចេក​គឺជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ដែល​ត្រូវបាន​គេ​វាយតម្លៃថា ស្អាត សុវត្ថិភាព ងាយស្រួល​ដាំ និង​មិនចាំបាច់​បាញ់ថ្នាំ​គីមី​ដូច​ប្រភេទ​បន្លែ​ដទៃ៕

ដើមចេកនៅ​ផ្សារ​ទំនើប​បរទេស
ដើម​ចេកអាច​យក​ធ្វើម្ហូប​បាន​ច្រើនមុខ​

Advertisement