បើ​មិន​ចង់​ធាត់!! ហាម​ទទួលទាន​ ផ្លែឈើ9ប្រភេទ​នេះ

ផ្លែឈើ គឺជា​ជម្រើស​ដំបូង​គេ​បង្អស់​ដែល​មនុស្ស​គ្រប់គ្នា​មានការ​ចាប់អារម្មណ៍ និង​ជ្រើសរើស​ទទួលទាន​នៅក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​បំផុត​នៅក្នុង​យុគសម័យ​ថែរក្សា​សុខភាព​បែបនេះ។ ដោយសារតែ​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ​គ្រប់​ប្រភេទ​ទាំងអស់​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​មុខ ក៏ប៉ុន្ដែ​មាន​ផ្លែឈើ​ខ្លះ​ក៏​មិន​ស័ក្ដិសម​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ព្យាយាម​រក្សា​ស្ថេរភាព​ទម្ងន់ ឬ​កំពុងសម្រក​ទម្ងន់​ឡើយ ព្រោះថា ផ្លែឈើ​ប្រភេទ​ខ្លះ​ងាយ​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​ឡើង​គីឡូ​ខ្លាំងណាស់។ ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើ​អ្នក​នៅតែ​បន្ដ​ទទួលទាន​ផ្លែឈើ​ទាំង9ប្រភេទ​នេះទម្ងន់​របស់​អ្នក​ក៏​គ្មាន​ថ្ងៃ​អាច​បញ្ចុះ​បានដែរ។

ការ​បង្អត់អាហារ ហើយ​ងាក​មក​ទទួលទាន​ផ្លែឈើ​ជំនួស​វិញ​នោះ មិនអាច​ចាត់ទុកថា​ជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​នោះទេ តើន​រណា​ទៅ​ដឹង​ទៅ​ថា “ផ្លែឈើ” ដែល​មានឱជារស​ឆ្ងាញ់ មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ និង​មានគុណ​ប្រយោជន៍​ជាច្រើន​យ៉ាងនោះ ក៏​អាច​សាង​នូវ​ផល​លំបាក​ដល់​អ្នក​បានដែរ ជាពិសេស​ចំពោះ​រឿង​ឡើង​គីឡូ​នេះ​តែម្តង។ជាការ​ពិតណាស់ ផ្លែឈើ100% អាច​ចម្អែត​ក្រពះ​របស់​អ្នក​មិនឱ្យ​ឃ្លាន​បាន ហើយ​វា​ក៏​អាចធ្វើឱ្យ​ទម្ងន់​របស់​អ្នក​ឡើង​បានដែរ។ ដោយសារតែ​ជាតិ​ស្ករ​ដែលមាន​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ​មាន​ចំនួន​ច្រើន​សមល្មម ហើយ​វា​ជួយផ្ដល់​កម្លាំង​ដល់​រាងកាយ​របស់​អ្នក​កាន់តែច្រើន គឺ​ដូចគ្នា​នឹង​ការ​ទទួលទាន​បាយ​ដែលមាន​ប្រូ​តេ​អី​ុ​ន និង​បន្លែ​ដែលមាន​ហ្វៃ​បឺ​រ។ រាងកាយ​ក៏​អាច​បំ​លែង​ម្សៅ និង​ជាតិ​ស្ករ​ដែលមាន​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ ឱ្យ​ក្លាយជា​ជាតិ​ខ្លាញ់ ដែល​អាចធ្វើឱ្យ​កើតរោគ​ធាត់​បាន​ដោយ​មិនដឹង​ខ្លួន។ ដូច្នេះ​មុននឹង​សម្រេចចិត្ត​បញ្ចុះទម្ងន់​ដោយ​ការ​ទទួលទាន​ផ្លែឈើ អ្នក​គប្បី​ត្រូវ​សិក្សា​ពី​ព័ត៌មាន​លម្អិត​ឱ្យបាន​ច្បាស់លាស់​អំពី​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ណា​ខ្ល​អ​ដែល​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព និង​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ណាខ្លះ ដែល​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​កាន់តែ​ធាត់​ជាមុនសិន។

ផ្លែឈើ9ប្រភេទ​ខាងក្រោម​នេះ គឺ​ងាយ​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​ឡើង​គីឡូ និង​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ជាច្រើន​នៅក្នុង​វា សូម​ស្វែងយល់​ទាំងអស់គ្នា ៖
1. ផ្លែ​ធុ​រ៉េ​ន
2. ផ្លែ​ចេកពងមាន់ ចេកណាំវ៉ា និង​ចេកអំបូង
3. ផ្លែ​ខ្នុរ
4. ផ្លែស្វាយ​ទុំ
5. ផ្លែ​សាវ​ម៉ៅ
6. ផ្លែ​មៀន
7. ផ្លែ​ឡុង​កុង
8. ផ្លែ​លាំងសាត (ផ្លែឈើ​ថៃ)
9. ផ្លែ​ល្មុត

ចំណុច​គួរ​យល់ដឹង
ទឹក​ផ្លែឈើ​ក្រឡុក ឬ​កៀប បើទោះបីជា​មិនបាន​ដាក់​ស្ករ​បន្ថែម ក៏​វា​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ពី​ធម្មជាតិ​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​ដែរ។ ប្រសិនបើ​អ្នកទទួល​ទាន​ទឹក​ផ្លែឈើ​ហើយ មិនបាន​ហាត់ប្រាណ ដើម្បី​ដុត​កម្ដៅ​ក្នុង​ខ្លួន​ទេនោះ ក៏​អាច​បណ្ដាលឱ្យ​ធាត់ជាង​ទទួលទាន​ទឹក​ទៅទៀត។

ការដែល​អ្នក​ជ្រើសរើស​ទទួលទាន​ផ្លែឈើ​ដែលមាន​រសជាតិ​សាប ឬ​ជូរ​ជំនួស​អាហារ​មួយពេល ដូចជា ចេក ត្របែក ផ្លែ​ប៉ោម ផ្លែ​ស្រកានាគ និង​ផ្លែ​ម្នាស់​ជាដើម​នោះ ក៏​អាច​ចាត់ទុកថា​ជា​វិធីសាស្ត្រ​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​អាក្រក់​មួយ​ផងដែរ។ ចំពោះ​ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​មង្ឃុត​ចំនួន3ផ្លែ គឺ​ស្មើនឹង​ការទទួល​ទាន​បាយ​ចំនួន1ចាន​ដែរ។

បរិមាណ​ស្ករ​ដែល​បាន​ណែនាំ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ គឺ​មិនត្រូវ​លើសពី4ស្លាបព្រា​កាហ្វេ សម្រាប់​កុមារ និង6ស្លាបព្រា​កាហ្វេសម្រាប់​មនុស្សពេញវ័យ។

ប្រសិនបើ​អ្នកទទួល​ទាន​ទឹក​បន្លែ ឬ​ទឹក​ផ្លែឈើ 1កែវ ដែលមាន​បរិមាណ200មី​លី​លីត្រ​អ្នកនឹង​ទទួលបាន​ជាតិ​ស្ករ​ប្រហែល 4ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ដែល​សន្ម​ត់​ថា ស្មើនឹង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ពី​អាហារ​ដែល​អ្នក​ទទួលទាន​ប្រចាំថ្ងៃ​ដែរ៕

Advertisement