គុណប្រយោជន៍ របស់​ស្ពៃក្តោប​ពណ៌​ស្វាយ ចំពោះ​សុខភាព

ស្ពៃក្តោប​ពណ៌​ស្វាយ មាន​ពណ៌​សម្បុរ​ប្លែក​គួរឱ្យ​ចង់​ទទួលទាន ដែល​យើង​តែង​ជួប​ជា​ញឹកញាប់ នៅក្នុង​ចាន​ញាំ​សាលាដ

តែ តើ​មាន​នរណា​ខ្លះ​ដឹងថា ស្ពៃក្តោប​ពណ៌​ស្រស់ស្អាត និង​គួរឱ្យ​ឆ្ងាញ់​មួយ​នេះ មានគុណ​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​រាងកាយ និង​សុខភាព​របស់​យើង​ច្រើន​ប៉ុនណា​ទៅ?។

ដោយសារតែ​ស្ពៃក្តោប​ពណ៌​ស្វាយ គឺជា​បន្លែ​ដែលមាន​កាក​សរសៃ​អាហារ​ខ្ពស់ និង​សុទ្ធតែ​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារជាតិ​អាហារ​ជាច្រើន​ប្រភេទ  មិនថាតែ ប្រូតេអ៊ីន ខា​បូ​ហាយ​ដ្រេ​ត សូ​ដ្យូ​ម និង​វីតាមីន​C។ ក្រៅពីនេះ ការបរិភោគ​ស្ពៃក្តោប​ពណ៌​ស្វាយ​ជាប់​ជាប្រចាំ នឹង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ឱកាស​ប្រឈម​នឹង​ការកើត​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ និង​រោគ​មហារីក​នៅក្នុង​ប្រអប់​ពោះ​បាន និង​ថែមទាំង​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ដែក​ដែល​ជួយ​បង្កើន​ហេ​ម៉ូ​គ្លោ​ប៊ី​ន ដែលជា​ផ្នែក​សំខាន់​មួយ​ក្នុង​ការជួយ​ឱ្យមាន​គ្រាប់​ឈាមក្រហម ទៅ​ចិញ្ចឹម​កោសិកាផ្សេងៗនៅក្នុង​រាងកាយ​ទៀតផង។

យ៉ាងណាក៏ដោយ ក្នុង 1ថ្ងៃៗ យើង​មិនគួរ​បរិភោគ​ស្ពៃក្តោប​ឆៅ លើសពី កន្លះ​គីឡូក្រាម​ទេ ព្រោះ​បើ​មាន​សារធាតុ

Goitrogen របស់​ស្ពៃក្តោប សន្សំ​នៅក្នុង​រាងកាយ​ច្រើន​ជ្រុល​នោះ អាច​នឹង​ហុច​ផល​ឱ្យ​ក្រពេញ​ថៃ​រ៉​យ​ដ៍ នាំយក​ជាតិ​អ៊ីយ៉ូត ទៅ

ប្រើប្រាស់​បាន​តិច តែ​សារធាតុ​នេះ នឹង​រលាយ​បាត់អស់ នៅពេលដែល​ស្ពៃក្តោប​ត្រូវបាន​ចម្អិន​ឱ្យ​ឆ្អឹ​ន​ហើយ៕

Advertisement