សាច់គោ​ដែលឆ្ងាញ់​ និង​មាន​តម្លៃ​ខ្ពស់​ជាងគេ​បង្អស់​លើ​ពិភពលោក

គោ Wagyu ដែលមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ជាងគេ និង​ថ្លៃ​ជាងគេ​បង្អស់​លើ​ពិភពលោក​ត្រូវបាន​ជប៉ុន​ចាត់ទុកថា​ជាវ​ត្ថុ​ប្រចាំ​ប្រទេស។

សាច់គោ Wagyu ល្បីឈ្មោះ​ទូទាំង​សកលលោក ព្រោះតែ​សាច់​របស់​វា​ឆ្ងាញ់​ខ្លាំង ដោយសាច់ និង​ខ្លាញ់​ប្រទាក់ក្រឡា​គ្នា​គ្មាន​គូ​ប្រៀប។ ក៏ប៉ុន្តែ តម្លៃ​របស់​​សាច់គោ​ប្រភេទ​នេះ​ក៏​មិន​ថោក​នោះដែរ។ សាច់គោ Wagyu របស់​អាម៉េរិក​មានតម្លៃ​ប្រហែល​តែ​ពី 20 ទៅ 30 ដុល្លារ/គីឡូក្រាម ខណៈ​សាច់គោ Wagyu របស់​ជប៉ុន​មានតម្លៃ​រហូតដល់​ពី 200 ទៅ 600 ដុល្លារ/គីឡូក្រាម។

Wagyu ពិតជា​ទំនិញ​ដ៏​សែន​ថ្លៃ ហើយ​វា​ត្រូវបាន​មេ​ចុងភៅល្បីៗ​ក្នុង​ពិភពលោក​​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​ប្រភេទ​សាច់​ដែល​ឆ្ងាញ់​បំផុត​ដែល​មនុស្ស​អាច​ទិញ​បាន​ដោយ​ប្រាក់។ ប៉ុន្តែ មូលហេតុ​អ្វីខ្លះ​ដែល​បានធ្វើឱ្យ Wagyu មានតម្លៃ​ខ្ពស់​កប់​ពពក​ដូច្នេះ​?

ប្រភព​ផ្គត់ផ្គង់​ដែលមាន​មិន​ច្រើន​ តម្រូវការ​ទីផ្សារ​ខ្ពស់​ខ្លាំង និង​គុណភាព​សាច់​ល្អ​ឯក បាន​នាំឱ្យ​សាច់គោ Wagyu របស់​ជប៉ុន មានតម្លៃ​ខ្ពស់កប់ពពក។ ប៉ុន្តែ ក្រៅពីនេះ​ក៏​នៅមាន​កត្តាផ្សេងៗជាច្រើន​ទៀត​ដែល​រួមចំណែក​ធ្វើឱ្យ​សាច់គោ​ប្រភេទ​នេះ​សម្រេចបាន​កិត្តិនាម​ខាងលើ។

1-របប​អាហារ​របស់​គោ Wagyu ៖ ម្ចាស់​កសិដ្ឋាន​ជ្រើសរើស​តែ​ចំណី​គុណភាព​ល្អ មានតម្លៃ​ថ្លៃ​សម្រាប់​ឱ្យ​គោ​ស៊ី។

2-កសិដ្ឋាន ៖ ដើម្បីឱ្យ​សាច់គោ Wagyu មានគុណ​ភាពល្អ ម្ចាស់​កសិដ្ឋាន​ត្រូវមាន​កន្លែង​ចិញ្ចឹម​ធំ​ទូលាយ ដែល​គោ​អាច «ហាត់ប្រាណ» បាន​ស្រួល និង «លេងសប្បាយ» ​ដោយ​សេរី។

3-ពេលវេលា​ធំធាត់ ៖ គោ Wagyu ដែល​ត្រូវបាន​ចាត់ទុកថា «ល្មម» គឺ​​ត្រូវមាន​ទម្ងន់​ចាប់ពី 680 គីឡូក្រាម និង​មាន​អាយុ​ចាប់ពី 400 ទៅ 450 ថ្ងៃ។

4-ភាពផ្ដាច់មុខ ៖ ជប៉ុន​បានកំណត់​បរិមាណ​នៃ​ការនាំចេញ​នូវអ្វីៗគ្រប់យ៉ាង​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​គោ Wagyu ធ្វើ​ឱ្យ​ពូជ​គោ​នេះ​មិន​សូវ​មាន​វត្តមាន​ក្នុងពិភពលោក​។

5-ភោជនីយដ្ឋាន​លំដាប់​កំពូល ៖ អាហារ​ដែល​ចម្អិន​ពី​សាច់គោ Wagyu របស់​ជប៉ុន គឺមាន​នៅតែ​ក្នុង​ភោ​ជនី​ដ្ឋា​ន​លំដាប់​កំពូល​ៗ​​ប៉ុណ្ណោះ ព្រោះតែ​តម្លៃ​របស់​វា​ថ្លៃ​ហួសពេក៕

ចំណាត់ថ្នាក់​សាច់គោ Wagyu
Advertisement