អ្នកស្រាវជ្រាវ​ជប៉ុន ប្រាប់​ឱ្យ​បរិភោគ​ផ្លែ​ចេកទុំ​ជោរ ដើម្បី​ការពារ​ជំងឺមហារីក

អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​ជប៉ុន​បាន​បញ្ជាក់ថា ផ្លែ​ចេកដែល​ទុំ​ជោរ វា​ជួយ​បង្កើត​នូវ​សារធាតុ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ឱ្យ​ឈ្មោះថា TNF (Tumor Necrosis Factor) ជា​សារធាតុ​ដែលមាន​សមត្ថភាព​ប្រយុទ្ធប្រឆាំង​ជាមួយ​កោសិកា​ដែល​ខុសពី​ធម្មតា ដូចជា កោសិកា
មហារីក​ជាដើម។ សារធាតុ TNF គឺជា​ចំណែក​នៃការជួយ​បង្កើត​មូ​៉​លេ​គុល CD4 ឱ្យ​ច្រើនឡើង ដើម្បី​ជួយ​ក្នុងការ​បង្កើត​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ក្នុង​រាងកាយ​របស់​យើង​បាន​ច្រើន​ទ្វេដង។

នៅក្នុង​ចំណោម​ផ្លែ​ចេក​ទាំងអស់ ផ្លែ​ចេកពងមាន់ មាន​សារធាតុ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​ច្រើនជាងគេ ព្រមទាំង​មាន​សារធាតុ TNF ច្រើន​បំផុត ហើយ​អ្នក​គួរតែ​ជ្រើសរើស​ទទួលទាន​ផ្លែ​ចេក​ណា ដែលមាន​សភាព​ទុំ​ជោរ សម្បុរ​ពណ៌ខ្មៅៗ គឺ​វា​ល្អប្រសើរ​ជាងគេ។

ការណែនាំ ៖ សូម​ទទួលទាន​ផ្លែ​ចេក 1-2 ផ្លែ ក្នុង​មួយថ្ងៃ ដើម្បី​បន្ថែម​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ការពាររោគ​ជំងឺផ្សេងៗ ដូចជា ផ្ដាសាយ ផ្ដាសាយធំ និង​ជំងឺផ្សេងៗទៀត ហើយ​ចេក​ដែលមាន​សម្បក​ពណ៌​លឿង និង​មាន​ចំណុចជាំខ្មៅៗច្រើន នោះ​វា​មានគុណ​សម្បត្តិ​បង្កើត​គោ​លិ​កា​គ្រាប់​ឈាមស​ច្រើន ហើយ​ច្រើនជាង​ផ្លែ​ក​ចេក​ដែលមាន​សម្បក​ពណ៌​បៃតង​ដល់​ទៅ8ដង​ឯណោះ។

ប្រសិនបើ​ប្រិយមិត្ត​របស់​ទស្សនា​វ​ដ្តី និង​គេហទំព័រ ឡា​រ៉ែ​ន បាន​អាន​នឹង​បាន​ជ្រាប​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែ​ចេកទុំ​ជោរ ដែល​អ្នកស្រាវជ្រាវ​ជប៉ុន​បាន​បកស្រាយ ហើយ​សូមកុំ​ភ្លេច​ជួយ​ចែក​រំ​លែក​អត្ថបទ​នេះ​បន្ដ​ដល់​មិត្តភក្តិ និង​បងប្អូន​របស់​អ្នក​ឱ្យ​បានដឹង​ទាំងអស់គ្នា​ផង​ណា៎៕

Advertisement