កម្មករចំនួន 890នាក់ ស្មើនឹង40% នៃកម្មករសរុបនៅក្នុងរោងចក្រកែច្នៃសាច់ជ្រូក Tyson Food ក្នុងរដ្ឋ Indiana វិជ្ជមានជាមួយវីរុសCOVID-19។
Sernity Alter ដែលជាប្រធានមន្ទីរសុខាភិបាលស្រុក Cass នៃរដ្ឋ Indiana របស់សហរដ្ឋអាមេរិក បានឱ្យដឹងថា ក្រៅពីអ្នកដែលបានឆ្លងវីរុស ក៏មានកម្មកររាប់រយនាក់ផ្សេងទៀតនៅរោងចក្រកែច្នៃសាច់ជ្រូករបស់ក្រុមហ៊ុន Tyson Food ក្នុងទីក្រុង Logansport កំពុងត្រូវបានធ្វើតេស្តរកមេរោគCOVID-19។ រោងចក្រនេះបានផ្អាកដំណើរការតាំងពីថ្ងៃទី25មេសា ដើម្បីទប់ស្កាត់ការឆ្លងរាលដាលវីរុសកូរ៉ូណា។
Hli Yang ដែលជាអ្នកនាំពាក្យរបស់ Tyson Food បានឱ្យដឹងថា រោងចក្ររបស់ខ្លួននៅ Logansport មានកម្មករចំនួន2,200នាក់ ប៉ុន្តែអ្នកនាំពាក្យរូបនេះមិនបានបញ្ជាក់អំពីតួលេខនៃអ្នកបានឆ្លងវីរុសកូរ៉ូណានៅទីនេះនោះទេ។
ប្រធានក្រុមហ៊ុន Tyson Food លោក John H.Tyson ដែលមានទ្រព្យសរុបប្រមាណជា 2.1ពាន់លានដុល្លារ កាលពីសប្ដាហ៍មុនបានព្រមានថា “បណ្ដាញ់ផ្គត់ផ្គង់អាហាររបស់សហរដ្ឋអាមេរិក កំពុងត្រូវបានបំផ្លាញ”។ លោកថា បច្ចុប្បន្នក្រុមហ៊ុននេះកំពុងប្រឈមនឹងហានិភ័យនៃកង្វះសាច់ដើម្បីផ្គត់ផ្គង់ទីផ្សារ ព្រោះតែវីរុសCOVID-19។ ដោយសារបញ្ហានេះ កាលពីថ្ងៃទី28មេសា លោកប្រធានាធិបតី Donald Trump បានចុះហត្ថលេខាលើបទបញ្ជាមួយដោយយោងទៅលើច្បាប់ផលិតកម្មការពារជាតិ ដែលបង្ខំឱ្យរោងចក្រផលិតសាច់់នានា បន្តធ្វើសកម្មភាពដូចធម្មតា៕
ប្រភព៖ សារព័ត៌មានបរទេស