(ជប៉ុន)-ចង្កឹះអេឡិចត្រូនិកប្រើប្រាស់ចរន្តអគ្គិសនីខ្សោយដើម្បីកែប្រែ សូដ្យូមអ៊ីយ៉ុង (Sodium ion/Na+) និងផ្លាស់ប្ដូរជីវ្ហាវិញ្ញាណ ជួយឱ្យអ្នកតមជាតិប្រៃនៅតែអាចទទួលអារម្មណ៍ថា អាហារមានរសជាតិប្រៃឆ្ងាញ់ ល្មមទទួលទាន។
សាស្ត្រាចារ្យ Homei Miyashita នៃសាកលវិទ្យាល័យ Meiji (ជប៉ុន) សហការជាមួយក្រុមហ៊ុនផ្គត់ផ្គង់អាហារ Kirin ដើម្បីអភិវឌ្ឍចង្កឹះអេឡិចត្រូនិកដែលមានសមត្ថភាពបង្កើនរសជាតិប្រៃ ដោយការរំញោចពីអគ្គិសនី និងកូនកុំព្យូទ័រមួយគ្រឿងដែលភ្ជាប់នៅលើដៃ នេះបើតាមសារព័ត៌មាន Guardian ចុះផ្សាយកាលពីថ្ងៃទី ១៩ មេសា។
ឧបករណ៍នេះប្រើប្រាស់ចរន្តអគ្គិសនីខ្សោយដើម្បីបញ្ជូន សូដ្យូមអ៊ីយ៉ុង ពីអាហារ ឆ្លងកាត់តាមចង្កឹះ ទៅពាល់នឹងមាត់ ធ្វើឱ្យអ្នកបរិភោគមានអារម្មណ៍ថាប្រៃ។ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវឱ្យដឹងថា ពួកគេនឹងបង្កើតបានចង្កឹះកំណែពេញលេញនាពេលឆាប់ៗនេះ ហើយសង្ឃឹមថា អាចផ្គត់ផ្គង់ចង្កឹះថ្មីនេះដល់អ្នកប្រើប្រាស់នៅឆ្នាំក្រោយ។
ចង្កឹះបច្ចេកវិទ្យានេះប្រាកដជាទទួលបានការគាំទ្រច្រើន ពិសេសគឺនៅ ជប៉ុន និងនៅតាមបណ្ដាប្រទេសដែលអាហារប្រពៃណីមួយចំនួនមានរសជាតិប្រៃខ្លាំង ដោយសារប្រើប្រាស់គ្រឿងផ្អាប់ ដូចជាប្រហក់ ផ្អក សៀង ឬត្រីប្រៃ។ល។