ប្រជាជនភាគច្រើននៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ក៏ដូចជាប្រជាជននៅតាមបណ្តាលប្រទេសជាច្រើនលើពិលោក បានទទួលស្គាស់ថា រាល់ផលិតផលភាគច្រើន ដែលផលិតដោយប្រទេសជប៉ុនដូចជា៖ គ្រឿងអេឡិចត្រូនិក សម្ភារៈប្រើប្រាស់ ការសាងសង់អាគារដោយបច្ចេកវិទ្យារបស់ប្រទេសជប៉ុន ជាពិសេសគឺ គ្រឿងបរិភោរ ម្ហូបអាហារ សុខភាព និង ការរស់នៅរបស់ប្រជាជនជប៉ុនគឺជាកត្តាសំខាន់បំផុតរបស់ប្រទេសដែលជឿនលឿនមួយនេះ។
នៅថ្ងៃអង្គារ ទី4 ខែធ្នូ នៅឯភោជនីយដ្ឋាន Yakitori Ginza ក្នុងតំបន់ បឹងកក់ សមាគមសាច់មាន់ដែលមកពីប្រទេសជប៉ុន បានរៀបចំកម្មវិធីសិក្ខាសាលាស្តីអំពីការ ចិញ្ចឹមមាន់យកសាច់ និង យក ស៊ុត តាមបែបស្តងដាររបស់ប្រទេសជប៉ុន។
គួរបញ្ជាក់ថាកម្មវិធីសិក្ខាសាលាក៏បានរៀបចំនៅឯសណ្ឋាគារសុខាភ្នំពេញ – Sokha Hotel Phnom Penh នៅថ្ងៃទី 5 ខែធ្នូ ឆ្នាំ2018 ចាប់ពីម៉ោង 2 រសៀល រហូតដល់ម៉ោង 4ល្ងាច ហើយចំពោះភ្ញៀវដែលបានចូលរួមកម្មវិធីបានភ្លក្សសាច់មាន់ដែលមានរសជាតិឈ្ងុយឆាញ់ និងជាពិសេសសាច់មាន់ដែលជាគុណភាពស្តង់ដាររបស់ប្រទេសជប៉ុនដោយសេរី។
សរុបពីរថ្ងៃក្នុងកម្មវិធីសិក្ខាសាលាមានការអញ្ចីញចូលរួមពីភ្ញៀវកិត្តិយសជាច្រើនប្រមាណជាង 100នាក់មកពីបណ្តាលក្រុមហ៊ុនជាច្រើនដែលមកពីវិស័យ ម្ហូប អាហារ និង សណ្ឋាគារ។ ជាពិសេសវត្តមានរបស់វាគ្មិនមកពីប្រទេសជប៉ុន 4រូប គឺលោក Minoru Sato ប្រធានប្រតិបត្តិកំពូលនៃវិទ្យាស្ថាន និង សមាគមសាច់មាន់ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន, លោក Yamanaka Bungo សមាជិកនៃសហគមសាច់មាន់ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន និងជានិយោជិកតំណាឱ្យសហគមចិញ្ចឹមមាន់ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន, លោក Ito, ជាសមាជិកនៃសហគមសាច់មាន់ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន និងជានិយោជិក The Maruto Poulty Co., Ltd និង លោក Suzuki សមាជិកនៃសហគមសាច់មាន់ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន។
លោក Minoru Sato ប្រធានប្រតិបត្តិកំពូលនៃវិទ្យាស្ថាន និង សមាគមសាច់មាន់ ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន បានលើកឡើងថា “ប្រទេសជប៉ុនគឺជាប្រទេសដែលផលិត និង ចិញ្ចឹមមាន់យកសាច់, ស៊ុតដែលមានស្តងដារជាអន្តរជាតិ ហើយ ប្រទេសជប៉ុនបាននាំយកសាច់មាន់ទៅកាន់បណ្តាលប្រទេសជាច្រើនក្នុងតំបន់អាស៊ី លោកសង្ឃឹមថាប្រជាជនកម្ពុជានឹងមានឱកាសទទួលទានសាច់មាន់របស់ជប៉ុនក្នុងពេលឆាប់ៗ នេះ បន្ទាប់ពីសមាគមអាចរកដៃគូរសហការនាំចូលសាច់មាន់នេះបាន។
លោកបានបន្ថែមទៀតថាសមាគមន៍សាច់មាន់ប្រចាំប្រទេសជប៉ុន កំពុងតែស្វែររកដៃគូរសហការក្នុងការនាំយកសាច់មាន់ដែលមានគុណភាពខ្ពស់មកកាន់ប្រទេសកម្ពុជា អ្នកដែលមានចាប់ណាប់អារម្ម ណ៍អាចទំនាក់ទំនងទៅកាន់លោក Minoru Sato តាមរយៈអ៊ីម៉ែល [email protected] [email protected] ៕