ផ្លែ​ឈើ​​ដែល​​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម អាច​បរិភោគ​បាន​

អ្នក​ដែល​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​តែងតែ​ត្រូវបាន​វេជ្ជបណ្ឌិត​ណែនាំ​ឱ្យ​យកចិត្តទុកដាក់​លើ​រប​ប​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ។ ពួកគេ​ត្រូវបាន​ណែ​នាំឱ្យ​ចៀសវាង​ការបរិភោគ​ប្រភេទ​អាហារ​ដែលមាន​ជាតិ​ផ្អែម ព្រោះ​អាចធ្វើឱ្យ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​កើនឡើងខ្ពស់​។

ក៏ប៉ុន្តែ ប្រការ​នោះ​មិនមែន​មានន័យថា អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​មិនអាច​បរិភោគ​អាហារសម្រន់​បាន​នោះឡើយ។ មាន​អាហារសម្រន់​ជាច្រើន​ដែល​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​អាច​បរិភោគ ពិសេស​គឺ​ផ្លែ​ឈើ​ស្រស់​។

ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ស្រស់​​​មួយចំនួន​ដែល​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​អាច​បរិភោគបាន៖

ប្រភេទ​ផ្លែ​ប៊ើ​រី (berry)

ប្រភេទ​ផ្លែ​ប៊ើរី មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​តិចតួច និង​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ហ្វា​យ​បឺ ធ្វើឱ្យ​ពួកវា​ក្លាយជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម។ ផ្លែឈើ​ដែល​ស្ថិតក្នុង​ក្រុម​ប៊ើ​​រី (berry) រួមមាន ស្ត្រូ​ប៊ើ​រី (strawberry), រ៉ា​ស​ប៊ើរី (raspberry), ប្លូ​ប៊ើ​រី (blueberry), ឈើ​រី (cherry)។ល។

ផ្លែ​ប៉ោម

ដោយសារតែ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ហ្វា​យ​ប៊ើ និង​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​កម្រិត​ទាប ដូច្នេះ ផ្លែ​ប៉ោម​ក៏​ជា​ជម្រើស​ល្អ​សម្រាប់​​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម។

ក្រូចពោធិ៍សាត់

ក្រូចពោធិ៍សាត់​សម្បូរ​វីតាមីន​សេ ក៏​ដូច​ជា​​សរសៃ​ហ្វា​យ​ប៊ើ​រ ដូច្នេះ​វា​ក៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម។ ក៏ប៉ុន្តែ ប្រការ​សំខាន់​គឺ​ត្រូវ​បរិភោគ​ក្នុង​កម្រិត​សមល្មម ព្រោះ​ពួកវា​ក៏មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​។ ជា​ការ​ល្អ​បំផុត​ អ្នក​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​គួរ​តែ​ទៅ​ប្រឹក្សា​យោបល់​ជាមួយ​វេជ្ជ​បណ្ឌិត​ជំនាញ​ មុន​នឹង​បរិភោគ​៕

Advertisement