បើនឹងប្រាប់ថា ជនជាតិជប៉ុននិយមញ៉ាំផ្លែពោតបារាំងខ្ចី តើមិត្តអ្នកអានជឿដែរឬទេ? ញ៉ាំស្រស់ៗ ស្រុះហើយជ្រលក់ទឹកជ្រលក់ញ៉ាំ និងយកទៅធ្វើជាម្ហូបអាហារផ្សេងៗជាច្រើនមុខទៀតផង ឯនៅប្រទេសវៀតណាមវិញ នៅមានលើកផ្លែពោតបារាំងស្រស់ៗមកញ៉ាំលេងទៀតផង។ មិនមែនត្រឹមតែមានរសជាតិដែលឆ្ងាញ់នោះទេ តែនៅមានគុណប្រយោជន៍ល្អៗដ៏ច្រើនទៀតដែលធ្វើឱ្យអ្នកណាៗក៏នាំគ្នាទិញយកមកញ៉ាំយ៉ាងច្រើន តើផ្លែពោតបារាំងមានគុណប្រយោជន៍ក្នុងផ្នែកណាខ្លះ យើងនាំគ្នាមកមើលដូចតទៅ…។
គុណប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យរបស់ “ផ្លែពោតបារាំងខ្ចី”
1 . ជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងអ្នកដែលកំពុងគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ និងទម្ងន់ខ្លួន
2 . កាត់បន្ថយអាការទល់លាមក ព្រោះមានរំអឹលដែលជួយធ្វើឱ្យលាមកឡើងទន់ និងនៅមានកាកសរសៃអាហារដែលល្អដល់ការបន្ទោបង់ទៀតផង។
3 . បញ្ចុះកូលេស្តេរ៉ូលក្នុងរាងកាយ។
4 . កាត់បន្ថយភាពប្រថុយប្រថានក្នុងការកើតជំងឺក្រពះ រលាកសាច់ភ្នាសក្នុងក្រពះ និងរលាកពោះវៀន។
5 . អ្នកណាដែលកំពុងកើតជំងឺក្រពះស្រាប់ហើយនោះ ការទទួលទានផ្លែពោតបារាំងខ្ចី ដែលមានទឹករំអឹលស្អិតៗថ្លាៗ នឹងចូលទៅស្រោបភ្ជិតដំបៅនៅក្នុងក្រពះបាន។
6 . ផ្លែពោតបារាំងខ្ចីស្ងោរដាក់អំបិលតិចៗ ពេលញ៉ាំចូលទៅហើយ អាចការពារអាការអាស៊ីតក្នុងក្រពះហូរបញ្ច្រាស់បាន។
7 . មានហ្វូលេតខ្ពស់ ជួយបង្កើនគ្រាប់ឈាមក្រហម និងជាវត្ថុចាំបាច់ចំពោះវិវឌ្ឍនាការរបស់កូនតូចក្នុងគភ៌ ដូច្នេះទើបផ្លែពោតបារាំងសក្តិសមសម្រាប់ស្រ្តីមានគភ៌ទទួលទានបំផុត។
វិធីបរិភោគផ្លែពោតបារាំង
ការពិតទៅផ្លែពោតបារាំងអាចទទួលទានទាំងឆៅបាន ដោយនៅប្រទេសជប៉ុនគេនិយមបរិភោគបែបឆៅៗដោយកាត់ជាកង់ៗជ្រលក់ជាមួយទឹកឃ្មុំ ទឹកក្រូចឆ្មារ និងអៃស្រ្គីមទៀតផង តែនៅក្នុងប្រទេសយើងវិញគេនិយមយកផ្លែពោតបារាំងមកធ្វើជាម្ហូប ឬដែលពេញនិយមបំផុតនោះគឺ យកមកស្រុសនឹងទឹកក្តៅ ឬអាំងនៅលើភ្លើងហើយជ្រលក់នឹងទឹកជ្រលក់ពិសា៕