យោងតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយរបស់ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រអូស្ត្រាលី សត្វត្រសក់សមុទ្រ (sea cucumber) ដែលមានឈ្មោះបច្ចេកទេសថា Holothuroidea មានផ្ទុកសារជាតិដែលជួយពន្យារការវិវត្តទៅរកជំងឺទឹកនោមផ្អែមកម្រិតពីរ និងកាត់បន្ថយផលវិបាកនានារបស់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវកន្លងមកធ្លាប់បានបញ្ជាក់ថា សត្វសមុទ្រខាងលើនេះអាចធ្វើឱ្យឈាមរាវ បញ្ចុះសម្ពាធឈាម និងអាចទប់ទល់នឹងបញ្ហារលាក ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ប្រឆាំងជំងឺមហារីក និងព្យាបាលរបួស។ ពេលនេះ ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រនៅសាកលវិទ្យាល័យអូស្ត្រាលីខាងត្បូង បានរកឃើញថា សារជាតិនានានៅក្នុងសត្វត្រសក់សមុទ្រ ក៏មានសមត្ថភាពទប់ស្កាត់ជំងឺទឹកនោមផ្អែមកម្រិតពីរផងដែរ។
ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រខាងលើយកសត្វត្រសក់សមុទ្រប្រភេទ Holothuria scabra ទៅស្ងោរឱ្យឆ្អិន រួចកែច្នៃទៅតាមវិធីផ្សេងៗ រួមមាន ប្រឡាក់អំបិលរួចហាលថ្ងៃ, ហាលថ្ងៃមិនបាច់ប្រឡាក់អំបិល និងហាលថ្ងៃរួចឆ្អើរ។ បន្ទាប់មក ពួកគេយកអាហារកែច្នៃទាំងនេះទៅកិនជាម្សៅ។ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រចម្រាញ់យកខូឡាជែន (collagen) ពីសត្វត្រសក់សមុទ្រ រួចបន្ថែមទៅលើអាហារកែច្នៃទាំងនេះ។
ជាលទ្ធផល ត្រសក់សមុទ្រប្រឡាក់អំបិលនិងហាលស្ងួត (ងៀត) មានសមត្ថភាពខ្ពស់ជាងគេក្នុងការទប់ស្កាត់ការផលិត AGE នៅក្នុងរាងកាយរបស់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ AGE គឺជាផលិតផលស្ករចុងក្រោយ (ស្ករអាក្រក់) បន្ទាប់ពីប្រូតេអ៊ីន និង/ឬជាតិខ្លាញ់រួមផ្សំជាមួយជាតិស្ករក្នុងឈាមនៅក្នុងដំណើរការមួយដែលហៅថា glycation៕