ប្រហែលជាដឹងខ្លះៗហើយមែនទេថា វីតាមីន B មានទាំងអស់ច្រើនយ៉ាងណាស់ ហើយសួរថា តើ វីតាមីន B មួយណាមានប្រយោជន៍បែបណា និងច្រើនមាននៅក្នុងអាហារប្រភេទណាខ្លះទៅ? យើងនាំគ្នាតាមដានដូចតទៅ…៖
- វីតាមីន B រួម : ជួយបង្កើនសារធាតុឆ្លើយឆ្លងប្រព័ន្ធខួរក្បាល ល្អសម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការបំប៉នខួរក្បាលប្រព័ន្ធការចងចាំ ឬសម្រាប់អ្នកដែលស្ថិតក្នុងសភាវតានតឹង និងធុញថប់។
- វីតាមីន B 1 : ជួយបង្កើនការដុតបំផ្លាញ ខាបូហាយដ្រេត យកទៅប្រើប្រាស់ជាថាមពល បង្កើនប្រព័ន្ធការធ្វើការងាររបស់ប្រព័ន្ធប្រសាទ បេះដូង ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ជួយការពាររោគស្ពឹកស្រពន់ មានច្រើននៅក្នុងបន្លែគ្រាប់ធញ្ញជាតិ អង្ករបុកដៃ និងសណ្តែកផ្សេង។
- វីតាមីន B 2 : ពាក់ព័ន្ធនឹងការដកដង្ហើមរបស់កោសិកា ប្រព័ន្ធការមើលឃើញ ស្បែក និងសាច់ស្រទាប់ផ្សេងៗ បើខ្វះវិតាមីន B 2 នឹងធ្វើឱ្យកើតជំងឺដំបៅរីកនៅគែមៗមាត់។ វិតាមីន B 2 ឃើញមានច្រើននៅក្នុងបន្លែស្លឹកបៃតង យ៉ាអួ ទឹកដោះ និងស៊ុត។ល។
- វីតាមីន B 3 : កាត់បន្ថយភាពប្រឈមនឹងការកើតជំងឺបេះដូង កូលេស្តេរ៉ូលឡើងខ្ពស់ បន្ថយការកើតមុនក្រហម។ វីតាមីន B 3 គេឃើញមានច្រើននៅក្នុង សាច់សត្វ ស៊ុតមាន់ ចុងអង្ករ។ល។
- វីតាមីន B 5 : កាត់បន្ថយអាការគេងមិនលក់ បន្ធូរអាការរលាកសន្លាក់ វិតាមីន B 5 ឃើញមានច្រើននៅក្នុង គ្រាប់ល្ង ផ្លែប៊័រ និងដំណាប់ផ្លែអ៊ែព្រីខត់។
- វីតាមីន B 6 : ជួយបង្កើនភាពស៊ាំនឹងជំងឺ និងកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហម រួមទាំងបន្ធូរបន្ថយអាការខាងប្រព័ន្ធប្រសាទ ថែររក្សាសភាពស្បែកឱ្យនៅស្អាតប្រក្រតី បើខ្វះវីតាមីន B 6 នឹងមានអាការអស់កម្លាំងល្វើយ ស្ពឹកស្រពន់ចុងដៃ ចុងជើង។ វីតាមីន B 6 ឃើញមានច្រើននៅក្នុងសាច់ត្រី សាច់សត្វ។ល។
- វីតាមីន B 12 : ជួយបង្កើនគ្រាប់ឈាម ការធ្វើការងាររបស់ប្រព័ន្ធប្រសាទផ្នែកកណ្តាល ជួយក្នុងការបឺតជ្រាបរបស់សារធាតុអាហារ គេឃើញមានច្រើននៅក្នុង ប៊័រ និងសាច់សត្វ។
ឃើញគុណប្រយោជន៍ច្បាស់ៗ របស់វីតាមីន B នីមួយៗរួចរាល់ហើយ ចូរកុំមើលរំលងអាហារល្អៗ ដែលបានណែនាំខាងលើនោះឱ្យសោះណា៎៕