អាហារដែលមានរសជាតិផ្អែម ជាអាហារដែលត្រូវមាត់មនុស្សជាច្រើន និងរសជាតិផ្អែម ជួយជំរុញភាពឃ្លានអាហារបានយ៉ាងល្អ ហើយមនុស្សភាគច្រើន ក៏និយមអាហាររសជាតិផ្អែម រហូតដល់លើសពីតម្រូវការរបស់រាងកាយ ដែលជាមូលហេតុបណ្តាលឱ្យកើតជំងឺផ្សេងៗបាន ដូច្នេះយើងនាំគ្នាមកស្គាល់ពីអាហាររសជាតិផ្អែមថា តើគួរបរិភោគប៉ុនណាទើបសមរម្យសម្រាប់ស្ត្រីដែលកំពុងមានគភ៌។
លោកគ្រូពេទ្យបានណែនាំឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ គ្រប់គ្រងការបរិភោគអាហារ ដែលមានរសជាតិផ្អែម ឱ្យស្ថិតនៅក្នុងកម្រិតសមល្មម គឺកុំបរិភោគតាមចិត្តចង់ កាត់បន្ថយអាហារដែលមានរសជាតិផ្អែម ឱ្យបានច្រើនបំផុត និងគ្រប់គ្រងការបរិភោគជាតិស្ករ ឬបង្អែមដូចខាងក្រោមនេះ៖
-ផឹកទឹកផ្លែឈើស្រស់ ដែលមិនដាក់ស្ករ ជំនួសភេសជ្ជៈកំប៉ុង។
-កាត់បន្ថយស្ករ ក្នុងការផ្សំគ្រឿងម្ហូបអាហារ ចំនួនពាក់កណ្តាល ពីទម្លាប់ដើម។
-បរិភោគផ្លែឈើស្រស់ និងបន្លែឱ្យបានច្រើន នឹងធ្វើឱ្យរាងកាយទទួលបានជាតិស្ករយ៉ាងគ្រប់គ្រាន់។
-ចៀសវាងអាហារកញ្ចប់ ឬកំប៉ុងផ្សេងៗ តែបើចាំបាច់ត្រូវបរិភោគ គួរមើលគ្រឿងផ្សំទាំងនោះថា តើមានជាតិស្ករតិច ច្រើនប៉ុនណា?។
-ខ្ពុរមាត់ ឬដុសធ្មេញក្រោយពេលបាយ ឬក្រោយពេលបរិភោគបង្អែមរួច និងគួរប្រើខ្សែអំបោះខាត់សម្អាតធ្មេញ យ៉ាងហោចណាស់ 1ថ្ងៃ ម្តង ដើម្បីកុំឱ្យមានកម្ទេចអាហារ នៅជាប់សេសសល់តាមប្រឡោះធ្មេញ។
-បើសិនត្រូវប្រើស្ករ គួរជ្រើសរើសប្រើស្ករអំពៅ ជំនួសស្ករ-ស។
-មិនគួរបរិភោគស្ករ-សលើសពី 3ស្លាបព្រាបាយ ក្នុង 1ថ្ងែឡើយ (សម្រាប់មនុស្សដែលមានរាងកាយមាំមួន)។
-ជាធម្មតា ពេលយើងបរិភោគបាយ បន្លែ ផ្លែឈើនោះ គឺយើងបានទទួលជាតិស្ករគ្រប់គ្រាន់តាមតម្រូវការរបស់រាងកាយ ស្រេចទៅហើយ។
តើយើងបានទទួលរសជាតិផ្អែម ដោយវិធីណា?
មនុស្សយើង ឆាប់ទទួលយករសជាតិផ្អែមខ្លាំងបំផុត ព្រោះនៅលើអណ្តាតមានក្រពេញទទួលរសជាតិផ្អែម ច្រើនជាងរសជាតិផ្សេងៗ ដូច្នេះបើយើងបរិភោគអាហារ ដែលមានរសជាតិផ្អែមញឹកញាប់ នឹងធ្វើឱ្យយើងញៀនរសជាតិផ្អែម ជាពិសេសការបរិភោគស្ករ ដែលយើងដាក់នៅក្នុងអាហារផ្សេងៗ ធ្វើឱ្យរាងកាយយើងទទួលបានជាតិស្ករច្រើនជ្រុលដោយមិនដឹងខ្លួន ទាំងដែលអាហារពីធម្មជាតិ ក៏មានជាតិស្ករស្រាប់ទៅហើយនោះ មានដូចជា៖
*ខាបូហាយដ្រេត ពេលឆ្លងកាត់កម្មវិធីរំលាយអាហារហើយ នឹងក្លាយទៅជាជាតិស្ករគ្លុយខូស ហើយនឹងត្រូវបានបឺតជ្រាប ចូលទៅក្នុងខ្សែលោហឹតជាបន្ត ទៅធ្វើជាថាមពលការងារឱ្យកោសិកាអវយវៈផ្សេង។
*ផ្លែឈើស្ទើរតែគ្រប់ប្រភេទ មានជាតិស្ករជាចំណែកផ្សំដោយធម្មជាតិស្រាប់ទៅហើយ រាងកាយអាចយកទៅប្រើប្រាស់បានភ្លាមតែម្តង។
*អាហារកញ្ចប់ និងអាហារកំប៉ុងផ្សេងៗ ដូចជា ទឹកញាំសាឡាដ ទឹកដោះគោ យ៉ាអួ(ទឹកដោះគោជូរ) នំខេក ឬសូម្បីតែទឹកស៊ីអ៊ីវ ក៏មានស្ករជាចំណែកផ្សំដែរ៕