ទឹក​ផ្លែឈើ បង្កើន​ការចងចាំ សម្រាប់​មនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់

ផ្លែឈើ​រសជាតិ​ជូរអែម ដូចជា​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ និង​ផ្លែ​ប្ល៊ូ​ប៊ើ​រី គឺជា​ប្រភព​នៃ​វិ​តា​មីន​C ដែល​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​រាងកាយ​របស់​យើង​ស្រស់ថ្លា ស្វាហាប់  តែ​គុណប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែឈើ​ទាំង 2ប្រភេទ​នេះ មិនមែន​មានតែ​ត្រឹម​ប៉ុណ្ណឹង​ទេ ព្រោះ​តាមរយៈ​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ ដោយ​ក្រុមអ្នកវិភាគ​នៃ​មហាវិទ្យាល័យ ស៊ិន​ស៊ិន​ណេ​ទិ សហរដ្ឋអាមេរិក បាន​រកឃើញថា ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ ពូជ​ខុង​ខ​ត និង​ផ្លែ​ប្ល៊ូ​ប៊ើ​រី​ព្រៃ អាចជួយ​ធ្វើឱ្យ​ការចងចាំ​របស់​មនុស្ស កាន់តែ​ល្អប្រសើរ​ឡើង​បាន​ទៀតផង។

ក្រុមអ្នកវិភាគ​ស្រាវជ្រាវ បានធ្វើការ​សិក្សា​លើ​មនុស្ស​ចំណាស់ 2ក្រុម ដែលមាន​បញ្ហា​រឿង​ការចងចាំ​តាម​អាយុ ដោយបាន​រកឃើញថា ក្រុមមនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់ 12នាក់ ដែល​បាន​ទទួលទាន​ទឹក​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ខុង​ខ​ត​ជាប់​ជាប្រចាំ រយៈពេល 3ខែ ចាប់ផ្តើម​មានការ​ចង​ចាំ​ល្អប្រសើរ​ឡើង ព្រោះ​ទឹក​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ខុង​ខ​ត មាន​ផល​ល្អ​ដល់​ការបញ្ជូន​សញ្ញា​នៃ​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ ជំរុញ​ការចងចាំ រួមទាំង​មាន​សារធាតុ​ផូ​លី​ហ្វ៊ី​ណុល ដែលមាន​គុណសម្បត្តិ​ជួយ​ប្រឆាំង​សារធាតុ​រ៉ាឌីកាល់​សេរី និង​ប្រឆាំងនឹង​ការ​ក្លាយ​រោគ​បាន​ទៀតផង។

ឯ​ក្រុមមនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់ 9នាក់ ដែល​បាន​ទទួលទាន​ទឹក​ផ្លែ​ប្ល៊ូ​ប៊ើ​រី ជាប់ៗគ្នា​រយៈពេល 3ខែ​ដែរនោះ ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ រកឃើញថា ការចងចាំ ចាប់ផ្តើម​ប្រែប្រួល​ទៅក្នុង​ផ្លូវ​វិជ្ជមាន ព្រោះ​សារធាតុ​អ៊ែន​ថូ​សៃ​យ៉ា​នី​ន នៅក្នុង​ផ្លែ​ប្ល៊ូ​ប៊ើ​រី​ព្រៃ បាន​ទៅ​ជួយ​បង្កើន​សញ្ញា​សរសៃប្រសាទ​បរិវេណ​ខួរក្បាល​ផ្នែក​កណ្តាល និង​កាត់បន្ថយ​អត្រា​នៃ​ការចុះ​ខ្សោយ​របស់​សរសៃ​ប្រសាទ​ផងដែរ។ តាមរយៈ​ការងារ​ស្រាវជ្រាវ​វិភាគ​ទាំង 2រឿងនេះ ធ្វើឱ្យ​ទទួលបាន​ចំណុច​សរុប​មួយ​ថា ទឹក​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ និង​ទឹក​ផ្លែ​ប្ល៊ូ​ប៊ើ​រី មិនមែន​គ្រាន់តែ​ទទួលទាន ដើម្បីឱ្យ​បាត់​ស្រេកទឹក​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​នៅបាន​ជួយ​រឿង​ខួរក្បាល និង​ការចងចាំ​បាន​ទៀតផង៕

Advertisement