- បរិភោគឱ្យឆ្អែតល្មម ដោយការដួសស្មានបរិមាណឱ្យល្មម ដូចជា បាយ 1 – 2វែក បន្លែ និងសាច់ 4 – 6 ស្លាបព្រា ហើយនិងទឹកពិសា 1 – 2កែវ។
- មិនបរិភោគកំពប់ខ្ជះខ្ជាយ។
- ជ្រើសរើសអាហារដែលល្អ មានគុណប្រយោជន៏ តម្លៃធូរថ្លៃ អាហារប្រភេទប្រូតេអ៊ីន អាចប្រើដុំតៅហ៊ូ ឬគ្រាប់សណ្តែកស្ងួត លាយជាមួយសាច់សត្វបាន។ ជ្រើសរើសបរិភោគអាហារ ដែលមាននៅក្នុងស្រុក បន្លែផ្លែឈើដែលងាយស្រួលរកបាន។
- បរិភោគបន្លែផ្លែឈើខ្មែរយើង ជំនួសបង្អែម ជាពិសេសផ្លែឈើតាមរដូវកាល ដែលមានតម្លៃធូរថ្លៃ ដែលគ្មានស្ករ និងខ្ទិះ ដែលនាំឱ្យធាត់ផង។
- កាត់បន្ថយការញ៉ាំចំណីកំប៉ិកកំប៉ុកច្រើន។
- ផឹកទឹកបរិសុទ្ធ គឺល្អបំផុត កាត់បន្ថយ ឬតមភេស្ជជៈ ដែលមានរសជាតិផ្អែមទាំងឡាយ។
- បរិភោគម្ហូបអាហារខ្មែរ តម្លៃធូរថ្លៃ និងបានទទួលគុណប្រយោជន៏ខាងអាហារគ្រប់សព្វទៀតផង។
- កាត់បន្ថយការកុម្ម៉ង់ម្ហូបអាហារពិសេស ដូចជា ថែមសាច់ ឬប្រហឹត បាយ ឬម្ហូប ដែលនាំឱ្យអស់លុយច្រើន និងធ្វើឱ្យធាត់ទៀតផង។
- តមការទទួលទានអាហារពេលយប់។
- ទំពារអាហារមួយៗ យឺតៗ កុំប្រញាប់ នឹងធ្វើឱ្យមានអារម្មណ៏ឆាប់ឆ្អែតជាង ព្រោះរាងកាយរបស់មនុស្សយើងនឹងឆ្អែត ពេលដែលញ៉ាំអាហារចូលទៅបាន ប្រមាណជា 20នាទី៕