តម្លៃមូលបត្ររបស់ក្រុមហ៊ុន Jiumaojiu International Holdings កើនឡើងទ្វេដងដោយសារបណ្ដាញភោជនីយដ្ឋានដែលមានលក់ស៊ុបត្រីហឹរ ដែលនេះបានជួយឱ្យទ្រព្យសម្បត្តិរបស់ប្រធានក្រុមហ៊ុននេះកើនឡើងលើសពី1ពាន់លានដុល្លារអាមេរិក។
Jiumaojiu International Holdings មានបណ្ដាញភោជនីយដ្ឋាន Tai Er ដែលមានឈ្មោះល្បីល្បាញដោយសារមុខម្ហូបស៊ុបត្រីហឹរបែបបុរាណរបស់ចិន។ ក្រុមហ៊ុននេះបានចូលប្រលូកក្នុងផ្សារហ៊ុន (IPO) ចាប់ពីពាក់កណ្ដាលខែមករា2020 នៅមុនគ្រាដែលចិនដាក់បម្រាមគោចរដើម្បីទប់ស្កាត់COVID-19។
ក៏ប៉ុន្តែ បម្រាមគោចរមិនបានប៉ះពាល់ដល់តម្លៃមូលបត្ររបស់ Jiumaojiu International Holdings នោះទេ។ តម្លៃមូលបត្រ Jiumaojiu បានឡើងថ្លៃទ្វេដងរាប់ចាប់ពីដើមខែកុម្ភៈ2020 ដែលនេះគឺជាលទ្ធផលនៃការបើកដំណើរការភោជនីយដ្ឋានមួយចំនួនឡើងវិញនៅពាក់កណ្ដាលខែមីនា។ Bloomberg Billionaires Index បានឱ្យដឹងថា ប្រការខាងលើនេះហើយដែលបានជួយឱ្យភាគហ៊ុនចំនួន44%របស់លោកប្រធាន Guan Yihong មានតម្លៃឡើងដល់1.1ពាន់លានដុល្លារ នាំឱ្យលោកក្លាយជាមហាសេដ្ឋីមួយរូបនៅក្នុងបញ្ជីឈ្មោះរបស់ Bloomberg។
Walter Woo ដែលជាអ្នកវិភាគម្នាក់មកពីក្រុមហ៊ុន CMB International បានថ្លែងថា៖ “ការរកស៊ីរបស់ក្រុមហ៊ុននេះមានភាពល្អប្រសើរជាងធម្យមភាគនៃទីផ្សារ និងបានងើបក្បាលឡើងយ៉ាងលឿនក្រោយពីបើកដំណើរការឡើងវិញ”។ Woo បកស្រាយថា ភោជនីយដ្ឋាននេះល្បីឈ្មោះក៏ដោយសារតម្លៃអាហារសមរម្យ និងមានអនាម័យខ្ពស់។
Guan Yihong ឆ្នាំនេះមានអាយុ50ឆ្នាំ។ លោកបានបើកហាងលក់មីដំបូងមួយកន្លែងនៅខេត្ត Hainan កាលពីឆ្នាំ1995 ដែលកាលណោះមានបុគ្គលិកតែ6នាក់ និងដាក់តុតែ6ប៉ុណ្ណោះ។ លោក Guan បានពង្រីកហាងទៅកាន់ខេត្ត Guangzhou នាឆ្នាំ2003 ហើយក្រោយមកក៏បានដាក់ការិយាល័យកណ្ដាលនៅទីនេះ។ ក្រុមហ៊ុន Jiumaojiu បច្ចុប្បន្នមានភោជនីយដ្ឋានសរុបជាង300កន្លែង ដោយមានពាណិជ្ជសញ្ញាចំនួន5 និងបម្រើសេវាកម្មអាហារជាច្រើនផ្សេងៗគ្នា ចាប់ពីអាហារពិសេសបែបអ្នកស្រុកSichuan រហូតដល់Shaanxi រួមទាំងអាហារបែបចិញ្ចើមផ្លូវផងដែរ។ Jiumaojiu ក៏បានផ្ដល់សិទ្ធិឱ្យក្រុមហ៊ុនផ្សេងៗប្រើប្រាស់យីយោនេះទៀតផង។
ឆ្នាំ2015 លោក Guan បានបង្កើតក្រុមហ៊ុន Tai Er ហើយមិនយូរប៉ុន្មានក៏ទទួលបានជោគជ័យ។ អតិថិជននាំគ្នាចូលមកញ៉ាំអាហារស៊ុបត្រីហឹរបុរាណរបស់ចិន។ នៅក្នុងរបាយការណ៍ចក្ខុវិស័យ Jiumaojiu បានឱ្យដឹងថា ពួកគេគឺជាបណ្ដាញភោជនីយដ្ឋានដែលលក់អាហារប្រភេទនេះដាច់ជាងគេបំផុតនៅប្រទេសចិន។
ប្រាក់ចំណូលរបស់Jiumaojiu បានកើន42% ដែលស្មើនឹង2.7ពាន់លានយន់ (381ដុល្លារអាមេរិក) កាលពីឆ្នាំ2019។ ប្រាក់ចំណូលចំនួន98%គឺបានមកពី Tai Er និង Jiu Mao Jiu។ ដោយឡែក ប្រាក់ចំណូលរបស់ Tai Er បានកើន136%។ បណ្ដាញភោជនីយដ្ឋាននេះបានព្យាករថា ទីផ្សារសម្រាប់ហាងលក់ស៊ុបត្រីហឹរនៅប្រទេសចិននឹងកើនឡើងក្នុងល្បឿន25%ជារៀងរាល់ឆ្នាំសម្រាប់ដំណាក់កាលឆ្នាំ2018-2024។
នៅពេលCOVID-19បានមកដល់ បម្រាមគោចរក៏ត្រូវបានដាក់ចេញ អាហារដ្ឋាននានាក៏បានផ្អាកដំណើរការ ហើយមនុស្សក៏លែងចេញទៅទទួលទានអាហារនៅខាងក្រៅ ប៉ុន្តែ Jiumaojiu ក៏បានបន្ថយសកម្មភាព ហើយងាកមកផ្ដល់សេវាកម្មតាមអនឡាញរហូតដល់បើកទ្វារហាងឡើងវិញដូចធម្មតា ប៉ុន្តែគម្រោងពង្រីកអាជីវកម្មរបស់ Tai Er នៅតែមិនប្ដូរផ្លាស់។ Guan ឱ្យដឹងថា Jiumaojiu មានគម្រោងបើកភោជនីយដ្ឋាន Tai Er ថ្មីឱ្យបាន80នៅក្នុងឆ្នាំនេះ និង100កន្លែងផ្សេងទៀតនៅឆ្នាំក្រោយ។
លោក Guan ថ្លែងថា ការកែសម្រួលរូបមន្តអាជិវកម្មឱ្យស្របទៅតាមទិន្នាការទីផ្សារបានជួយឱ្យ Jiumaojiu ទទួលបានជោគជ័យ។ ម្ចាស់ក្រុមហ៊ុនខាងលើឱ្យដឹងថា “ដំបូងឡើយ យើងគ្រាន់តែជាហាងមួយនៅតាមចិញ្ចើមផ្លូវតែប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែក្រោយមកក៏បានក្ដាប់យកឱកាសនៅពេលដែលមជ្ឈមណ្ឌលពាណិជ្ជកម្មបានរីកដុះដាលនៅប្រទេសចិន។ យើងបានពង្រីកបណ្ដាញភោជនីយដ្ឋានយ៉ាងលឿន និងស្ដង់ដា”។
បច្ចុប្បន្ន Jiumaojiu កំពុងប្រឈមមុខនឹងតម្រូវការថយចុះដោយសារតែវិបត្តិសុខភាពចាប់ផ្ដើមងើបឡើងវិញ។ ប៉ុន្តែ Jiumaojiu នៅតែស្វែងរកវិធីដើម្បីទប់ទល់ និងសម្របខ្លួនតាមស្ថានការណ៍។
កាលពីពេលថ្មីៗនេះ Jiumaojiu បានឱ្យដឹងថា ពួកគេនឹងផ្អាកដំណើរការភោជនីយដ្ឋានដែលមានអតិថិជនតិច រួមនឹងបណ្ដាភោជនីយដ្ឋាន Jiu Mao Jiu នៅរដ្ឋធានីប៉េកាំង និងទីក្រុងTianjin រួមនឹងទីក្រុងWuhan។ សកម្មភាពនេះនឹងជួយកាត់បន្ថយការចំណាយ និងបង្កើនចំណេញ។ តម្លៃមូលបត្រ Jiumaojiu កាលពីម្សិលមិញ (19មិថុនា) បានបន្តកើន5%បន្ថែមទៀតនៅលើផ្សារហ៊ុនហុងកុង៕
ប្រភព៖ Bloomberg