ក្នុងរយៈពេលមួយថ្ងៃៗអ្នកម្តាយប្រហែលជាខំព្យាយាមស្វែងរកមុខម្ហូបអាហារបន្ថែមឱ្យកូនតូចបានញ៉ាំ ដើម្បីកុំឱ្យច្រំដែលៗហើយមែនទេ?។ ក្រៅពីបាយដែលជាប្រភពអាហារចម្បងរបស់កូនហើយនោះ អ្នកម្តាយអាចបន្ថែមដោយអាហារផ្សេងៗឱ្យកូនបានញ៉ាំដើម្បីសុខភាពបានច្រើនយ៉ាងច្រើនមុខទៀតដូចតទៅនេះ ៈ
1 – ប៊័រសណ្តែក
មានសារជាតិអាហារដែលសំខាន់ៗដូចជា ប្រូតេអ៊ីន អាស៊ីតខ្លាញ់ ដែលជាប្រយោជន៍ វិតាមីនE និងសារធាតុរ៉ែ ដូចជា ម៉ងហ្កានេស ប៉ូតាស្យូម និងសារធាតុដែក។ អ្នកម្តាយអាចឱ្យកូនញ៉ាំជាអាហារបន្ថែមបានតែម្តងតាំងពីកូនអាយុបាន 6 ខែ តែអ្នកម្តាយត្រូវប្រាកដក្នុងចិត្តជាមុនសិនថា កូននឹងមិនមានប្រតិកម្មចាញ់អាហារទាំងនេះទេ ដោយពិនិត្យ និងស៊ើបប្រវត្តិមនុស្សក្នុងក្រុមគ្រួសារបាន។
2 – ស៊ុត
ស៊ុត អាចរាប់បានថាជាអាហារដែលពិសេសខ្លាំងណាស់សម្រាប់មនុស្សគ្រប់រូប តាំងពីពេលដែលអ្នកម្តាយចាប់ផ្តើមតាំងគភ៌ ក៏ត្រូវទទួលទានស៊ុតយ៉ាងហោចណាស់មួយថ្ងៃ 1 គ្រាប់ដែរ ដើម្បីបំប៉នទារកក្នុងគភ៌ និងនៅពេលកូនតូចចាប់ផ្តើមញ៉ាំអាហារបន្ថែមបានហើយនោះ ក៏ត្រូវចាប់ផ្តើមពីស៊ុតក្រហមជាមុនសិន។ នៅក្នុងស៊ុតមានសារធាតុអាហារសំខាន់ៗដូចជា សារធាតុដែក ហ្វូលេត និងខូលីនដែលជាប្រូតេអ៊ីន ដែលមានគុណភាពខ្ពស់ រួមទាំងវីតាមីនA .D និង E ដែលជាចំណែកបង្កើនប្រព័ន្ធប្រសាទ និងខួរក្បាលរបស់កូនបានយ៉ាងល្អ។
3 – ប៊័រ
ពេលនិយាយអំពីប៊័រ សូមកុំអាលទៅគិតពីរឿងខ្លាញ់អី តែប៊័រអាចជួយបំប៉នខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទបានល្អ និងជួយបឺតជ្រាបវីតាមីនផ្សេងៗបានល្អទៀតផង។ ការប្រើប៊័រធ្វើជាអាហារនឹងធ្វើឱ្យបានរសជាតិអាហារដែលឈ្ងុយ និងឆ្ងាញ់ឡើងទៀតផង។
4 – ត្រី
អាហារបន្ថែមរបស់កូនតូចមួយទៀតដែលមិនអាចខ្វះបានឡើយនោះគឺ សាច់ត្រី។ ចូរឱ្យញ៉ាំមួយសប្តាហ៍ម្តងក៏ល្អដែរ ព្រោះសាច់ត្រីនឹងជួយបំប៉នប្រព័ន្ធប្រសាទ និងខួរក្បាលរបស់កូនតូចបាន។
5 – សណ្តែក
ជាអាហារដែលស័ក្តិសមសម្រាប់មនុស្សគ្រប់រូបក្នុងក្រុមគ្រួសារ មិនមែនចំពោះតែក្មេងតូចប៉ុណ្ណោះទេ ព្រោះនៅក្នុងសណ្តែក មានសារធាតុដែក ហ្វូលេត ស័ង្កសី ម៉ង់ហ្កានេស។ សណ្តែកអាចយកទៅចម្អឹនជាអាហារបានយ៉ាងងាយ ដូចជា ធ្វើស៊ុប ឬស្ងោញ៉ាំលេងក៏បាន។
6 – ឱសថបុរាណ
ក្មេងតូចដែលមានអាយុលើស 12 ខែឡើងទៅអាចញ៉ាំអាហារដែលធ្វើមកអំពីឱសថបុរាណបានហើយ ដូចជា ទឹកឱសថបុរាណ ឬអាហារចម្បងដែលមានដាក់ឱសថបុរាណចូលទៅបន្តិចបន្តួច។
7 – តៅហ៊ូ
ជាអាហារសម្រាប់ក្មេងតូចដែលចាប់ផ្តើមញ៉ាំអាហារបន្ថែមបានហើយ គ្រប់គ្នាមិនគួរខកខានឡើយ ព្រោះជាអាហារដែលទន់ងាយស្រួលលេប និងថែមទាំងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ទៀតផង ក្មេងៗអាចញ៉ាំបានទាំងតៅហ៊ូស៊ុត និងតៅហ៊ូសណ្តែក។
8 – នំប៉័ង
នំប៉័ងចំហុយស្រួយ នំប៉័ងដែលធ្វើពីស្រូវសាលី នំប៉័ងជាប្រភពអាហារសំខាន់មួយទៀតមិនចាញ់បាយឡើយ។ បើកូនតូចចាប់ផ្តើមធុញទ្រាន់បាយនោះ អ្នកម្តាយអាចឱ្យកូនញ៉ាំនំប៉័ងជំនួសបាន អាចយកទៅអាំងបន្តិច រួចលាបជែម លាបប៊័រ ឬធ្វើជានំសេនវិចក៏ឆ្ងាញ់ និងឆ្អែតពោះដែរ។
9 – យ៉ាអួ
ជាប្រភពអាហារដែលបានមកពីធម្មជាតិដូចគ្នាដែរ បើញ៉ាំយ៉ាអួ កូននឹងបានទទួលកាល់ស្យូមខ្ពស់ និងធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារធ្វើការបានយ៉ាងប្រក្រតីល្អទៀតផង។
10 – សាច់សត្វ
ក្មេងតូចគួរគួរបានញ៉ាំសាច់សត្វយ៉ាងជាប់លាប់ ព្រោះសាច់សត្វសម្បូរទៅដោយ សារធាតុដែក និងស័ង្កសី អ្នកម្តាយអាចយកសាច់សត្វមកកិន ស្ងោ ឬស្ងោឱ្យផុយ រួចយកមកធ្វើជាម្ហូបឱ្យកូនញ៉ាំជាមួយបាយបានគ្រប់ពេល៕