មុននឹងធ្វើទឹកល្មុតពិសា យើងត្រូវដឹងពីគុណប្រយោជន៍នៃផ្លែល្មុតជាមុនសិន ហើយនៅថ្ងៃនេះ គេហទំព័រ ឡារ៉ែន បានដកស្រង់នូវអត្ថបទដ៏ល្អ និងមានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ប្រិយមិត្តអ្នកអានទាំងឡាយឱ្យបានជ្រាបអំពីគុណប្រយោជន៍របស់ទឺកល្មុត។
ផ្លែល្មុត ជាប្រភេទផ្លែឈើដែលមានគុណប្រយោជន៍ការពារជំងឺមហារីកពោះវៀន ម៉្យាងទៀតថែមទាំងធ្វើឱ្យអ្នកទទួលទានមានអារម្មណ៍ផ្អែមឆ្ងាញ់ជាប់មាត់ទៀតផង។ ប្រសិនបើទទួលទានផ្លែល្មុតជាប្រចាំ និងជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អជាធម្មតា មិនបណ្ដាលឱ្យមានផលប៉ះពាល់ ឬហុចផលអាក្រក់ដល់ពោះវៀនឡើយ និងការពាររោគមហារីកពោះវៀនបានយ៉ាងល្អប្រសើរ ព្រោះល្មុតមានកាកសរសៃអាហារក្នុងបរិមាណច្រើនដែលជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងប្រព័ន្ធបន្ទោបង់។
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយបានរកឃើញថា នៅក្នុងផ្លែល្មុតសម្បូរទៅដោយស្ករ Fructose ក្រៅពីនេះផ្លែល្មុតនៅមានសារធាតុជាច្រើនទៀតដូចជា វីតាមីន A វីតាមីន C ផូស្វ័រ និងជាតិកាល់ស្យូមផងដែរ ដូច្នេះនៅពេលបានដឹងពីគុណប្រយោជន៍របស់ផ្លែល្មុតហើយ យើងគួរតែធ្វើទឹកល្មុតពិសាទាំងអស់គ្នា។
គ្រឿងផ្សំក្នុងការធ្វើទឹកល្មុត៖
1.សាច់ផ្លែល្មុតទុំ 1 កែវ
2.ទឹកបរិសុទ្ធ 1 កែវ
3.អំបិល 1/4 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
4.ទឹកកក 1 កែវ
វីធីធ្វើ៖
1.ត្រៀមគ្រឿងផ្សំនីមួយៗឱ្យគ្រប់តាមចំនួន។
2.យកផ្លែល្លុតដែលចិតសម្បក និងចិតជាដុំតូចៗរួចហើយនោះមកចាក់ចូលក្នុងម៉ាស៊ីនទឹកក្រឡុក។
3.បន្ថែមអំបិល ទឹកបរិសុទ្ធ និងទឹកកកចូលទៅ។
4.ចាប់ផ្ដើមក្រឡុក ឱ្យគ្រឿងផ្សំទាំងអស់រលាយចូលគ្នា។
5.ចាក់ដាក់កែវ ព្រមទាំងពិសាបែបត្រជាក់ៗ បន្ថយអាការក្រហាយពោះបានភ្លាមៗ៕