គ្រឿងផ្សំ៖
ជើងមាន់ 500 ក្រាម
រំដេង ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសស្រស់ គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ជីររណា
ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ទឹកត្រី 2 ស្លាបព្រាបាយ
គ្រឿងបន្ថែមរសជាតិ 1 ស្លាបព្រាបាយ
ទឹក 500-700 មីល្លីលីត្រ
វិធីធ្វើ៖
1.ដាំទឹកបរិសុទ្ធ
2.ហាន់រំដេងជាដុំតូចៗ គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច
3.ដាក់ជើងមាន់ក្នុងទឹកកំពុងពុះ
4.ដួសពពុះខ្លាញ់ចេញ
5.ដួសគ្រឿងផ្សំទឹកស៊ុបចេញ
6.ដាក់គ្រឿងបន្ថែមរសជាតិ ទឹកត្រី ស៊ីអ៊ីវខាប់
7.រម្ងាស់រយៈពេល 30 នាទី
8.ហាន់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ជីររណា
9.ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ
10.ចាក់ម្ទេសចូល ដួសដាក់ចានជាការស្រេច ៕