ចូលឆ្នាំចិន ជិតមកដល់ហើយ ;អ្នកដែលជាប់សែស្រឡាយចិន វៀតណាម ប្រាកដជាត្រូវការសាច់ជ្រូកយកមកធ្វើជាអាហារមិនខាន ប៉ុន្តែ បងៗស្ត្រីមេផ្ទះយើង ពេលទៅផ្សារទិញសាច់ជ្រូក គួរតែប្រុងប្រយ័ត្ន និងពិនិត្យមើលឱ្យបានច្បាស់ មុននឹងទិញ ក្រែងលោប៉ះចំសាច់ជ្រូកដែលមានមេរោគ ពងព្រូនតេនញ៉ា ឬសាច់ខូចគុណភាព។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាសញ្ញានៅលើសាច់ជ្រូកដែលលោកអ្នកត្រូវប្រុងប្រយ័ត្ន៖
1.សាច់ជ្រូកមានសភាពដូចគ្រាប់ចុងអង្ករ
សាច់ជ្រូកដែលមើលទៅហាក់ដូចជាមានពងតូចៗដូចគ្រាប់ចុងអង្ករនៅជាប់ខាងក្នុងសាច់ គឺជាសាច់ជ្រូកដែលមានផ្ទុកពងព្រូនតេនញ៉ា។ ពងព្រូនតេនញ៉ាភាគច្រើនមាននៅត្រង់គល់អណ្ដាតជ្រូក សាច់ដុំ ឬគល់ភ្លៅជ្រូក។ នៅពេលយើងយកសាច់ដែលមានពងព្រូនតេនញ៉ាមកចម្អិនមិនបានត្រឹមត្រូវ ហើយបរិភោគ លោកអ្នកនឹងឆ្លងព្រូនសំប៉ែតតេនញ៉ាជ្រូក (Taenia Solium)។ ព្រូននេះ អាចជ្រៀតចូលទៅក្នុងឈាម ហើយពេលខ្លះអាចប៉ះពាល់ដល់សរសៃប្រសាទខួរក្បាលទៀតផង។
2.សាច់ជ្រូកដែលមានសភាពមិនហាប់ណែន
នៅពេលមើលសាច់ជ្រូក លោកអ្នកគួរយកម្រាមដៃទៅសង្កត់លើសាច់ជ្រូកនោះ រួចដកដៃចេញមកវិញ បើសិនជាសាច់នោះឆាប់វិលមកដូចភាពដើមវិញ(មិនមានស្នាមទ្រុឌរបស់ម្រាមដៃ) និងមានពណ៌ក្រហមព្រឿងៗ នោះហើយ គឺសាច់ស្រស់ល្អ។ បើសាច់ណាដែលមានសភាពផ្ទុយពីនេះ វាជាសាច់មិនល្អ សាច់មានជំងឺ និងសាច់ខូចគុណភាព។
3.សាច់ជ្រូកដែលមានពណ៌ និងក្លិនខុសធម្មតា
ប្រសិនលោកអ្នកដឹងថា សាច់ជ្រូកដែលហៀបនឹងទិញនោះ មានក្លិនមិនល្អ សូមកុំទិញឱ្យសោះ បើទោះជាគេលក់ថោកប៉ុនណាក៏ដោយ ព្រោះថា សាច់នោះប្រាកដជាមានផ្ទុកអ្វីម្យ៉ាងដែលនឹងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពមិនខាន។ ពិសេសជាងនេះ បើសាច់នោះថែមទាំងមានសម្បុរស្លេក ឬជាំផងនោះ លោកអ្នករឹតតែមិនត្រូវទិញទៅទៀត ;មិនដូច្នោះទេ លោកអ្នកនឹងច្បាស់ជាត្រូវយកលុយឱ្យពេទ្យដោយសារតែកើតអាការរាករូស ពេលបរិភោគសាច់នេះហើយមិនខាន។
4.សាច់ជ្រូកដែលក្លាស្សេយូរពេក
សាច់ដែលដាក់ក្នុងទូទឹកកកយូរពេក វានឹងក្លាយជា “សាច់ងាប់រឹង” ព្រោះវាបានឆ្លងផុតដំណាក់កាលសុវត្ថិភាពរួចទៅហើយ។ ហូបសាច់បែបនេះ មិនត្រឹមតែអាចបង្កឱ្យរាករូស ក្អួតចង្អោនោះទេ តែវាក៏អាចនាំឱ្យកើតជំងឺក្រពះ ពោះវៀន និងពិបាកទ្រាំក្នុងខ្លួនទៀតផង។
លោកអ្នកប្រហែលជាគិតថា សាច់ដែលត្រូវបានដាក់ក្នុងទូទឹកកកត្រជាក់ល្អ គឺមានសុវត្ថិភាព100%។ សាច់ដាក់ក្នុងទូទឹកកកល្អ វាអាចជួយទប់ស្កាត់ការជ្រៀតចូលនៃមេរោគ និងទប់ទល់នឹងការប្រែប្រួលគុណភាព ប៉ុន្តែវាមិនអាចទប់ទល់នឹងបញ្ហាអុកស៊ីតកម្មខ្លាញ់ និងប្រូតេអ៊ីនបានឡើយបន្ទាប់ពីក្លាស្សេយូរពេក៕
ប្រភព៖ សារព័ត៌មានបរទេស