ការថែរក្សាសាច់ជ្រូកដើម្បីទុកសម្រាប់ធ្វើម្ហូបឲ្យបានយូរនោះ គួររក្សាទុកនៅក្នុងកន្លែងកកក្នុងទូទឹកកក តែពេលយកចេញមកដើម្បីធ្វើម្ហូប សាច់ជ្រូកដែលកកមួយដុំធំនោះ ពិបាកកាត់យកតាមតម្រូវការខ្លាំងណាស់ ឬបើមិនដូច្នោះទេក៏ត្រូវរង់ចាំយូរណាស់ទំរាំតែវាទន់វិញ ឬពេលខ្លះប្រញាប់ផងនោះ ក៏យកទៅដាក់ត្រាំក្នុងទឹកធ្វើឲ្យសាច់ជ្រូកបាត់បង់គុណប្រយោជន៍ខាងអាហារអស់ ដូច្នេះពេលទិញសាច់ជ្រូកមកហើយ គួរលាងឲ្យស្អាតរួចកាត់ជាដុំៗធំល្មមទុកសម្រាប់ធ្វើម្ហូបមួយពេលៗទុកជាស្រេច បន្ទាប់មកដាក់ក្នុងថង់ផ្លាស្ទិកដោយឡែកពីគ្នា រួចយកទៅដាក់ក្លាស់សេទុកនៅក្នុងទូទឹកកក ។
នៅពេលត្រូវធ្វើម្ហូបក៏យកចេញមកទុកឲ្យបាត់កកត្រឹមចំនួនដែលត្រូវការ ឬបើប្រញាប់អាចដាក់ត្រាំទឹកបាន តែចូរត្រាំទាំងថង់ផ្លាស្ទិក…ធ្វើបែបនេះពិតជាងាយស្រួលមែន៕