“ត្រប៉ែ” គឺជាឈ្មោះបង្អែមមួយប្រភេទ ដែលត្រូវបានគេធ្វើឡើងពីបាយដំណើបស ឬបាយដំណើបខ្មៅ ដោយពូតជាដុំៗ ឬរាយប៉ាយនៅក្នុងចាន ឬឆ្នាំង ដោយផ្អាប់ជាមួយមេត្រប៉ែ ដើម្បីទទួលបានក្លិនក្រអូប ឈ្ងុយ និងឡើងមេ ហើយក៏ជាប្រភេទបង្អែមដែលត្រូវបានប្រជាពលរដ្ឋដែលរស់នៅតាមទីជនបទ ឬបណ្តាខេត្តនានា ពេញនិយមធ្វើលក់នៅក្នុងតំបន់ ឬសម្រាប់ទទួលទាននៅក្នុងក្រុមគ្រួសារផងដែរ ខណៈដែលពលរដ្ឋដែលរស់នៅក្នុងរាជធានីភ្នំពេញកម្រមានអ្នកចេះធ្វើណាស់។ ចង់ដឹងថា តើត្រប៉ែដំណើបខ្មៅត្រូវបានធ្វើឡើងដោយរបៀបណានោះសូមតាមដានទាំងអស់គ្នា។
+ គ្រឿងផ្សំ៖
*អង្ករដំណើបខ្មៅ 500ក្រាម
*មេត្រប៉ែ 1.5គ្រាប់
*សាច់ដូងខ្ចីល្មម (មិនទាន់ត្រូវការភ្លាមនោះទេ រង់ចាំដល់ពេលត្រប៉ែអាចទទួលទានបានទើបត្រូវការ)
+ វិធីធ្វើ៖
ជាដំបូង លោកអ្នកត្រូវយកអង្ករដំណើបខ្មៅលាងសម្អាត ហើយត្រាំទឹកទុករយៈពេលប្រមាណ30នាទី។ បន្ទាប់មកយកអង្ករស្រិតទឹកចេញ ហើយយកទៅដាក់ចំហុយ។ ក្រោយពេលឆ្អិនត្រូវយកបាយដំណើបខ្មៅទុកឱ្យត្រជាក់ ទើបយកមេត្រប៉ែដែលបានត្រៀមទុកនោះ មកលាយឱ្យសព្វក្លាយជាល្បាយតែមួយ ហើយបន្តនាំយកទៅផ្អាប់ទុកដោយការសង្កត់ឱ្យណែន និងរុំដោយក្រណាត់ស្អាតឱ្យជិតល្អ ផ្ងំក្នុងធុងបិតជិត ទុករយៈពេល3ថ្ងៃ ទើបយកចេញ។ ជាចុងក្រោយ លោកអ្នកនឹងទទួលបានត្រប៉ែដំណើបខ្មៅដ៏ឈ្ងុយនៅនឹងមុខ ហើយបន្ថែមសាច់ដូងខ្ចីល្មមពីលើសម្រាប់ទទួលទានជាការស្រេច៕