សូមងាកមកស្វែងយល់ និងរៀនធ្វើមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយមរបស់ប្រជាជនអាស៊ីយើងម្តងនោះគឺ ខគោ ដែលត្រូវម៉ាច់ជាមួយនឹងនំប៉័ងស្រួយៗ បើបានទទួលទានពេលនៅក្តៅៗ ទើបនឹងដួសចេញពីឆ្នាំងមកទៀតនោះគឺកាន់តែឈ្ងុយឆ្ងាញ់ និងពិសេសតែម្តង។ តោះសូមមកពិនិត្យមើលគ្រឿងផ្សំ និងរៀនធ្វើខគោនំប៉័ង ក្រោមការណែនាំពីសំណាក់ លោក ឈូក សាមិត្ត មេចុងភៅប្រចាំភោជនីយដ្ឋាន សេវេន ប្រាយ សាខាទួលគោក ដែលមានអាសយដ្ឋានស្ថិតនៅផ្ទះលេខ102 ផ្លូវ315 សង្កាត់បឹងកក់ទី2 ខណ្ឌទួលគោក ដូចខាងក្រោមនេះ ៖
គ្រឿងផ្សំ
– សាច់សរសៃក្រចកគោ 150g
– គុលស្លឹកគ្រៃ
– ស្លឹកក្រូចសើច
– រំដេង
– ម្ទេសប្លោក
– ខ្ទឹមបារាំង
– ខ្ទឹមស
– ខ្ទឹមក្រហម
– នំប៉័ង
– ជីក្រហម
– សាលាដ
– ក្រូចឆ្មារ
– ទឹកដោះគោខាប់
– គ្រឿងសម្រាប់ខ
– គ្រឿងផ្សំរសជាតិ មានដូចជា ប៊ីចេង អំបិល ស្ករស
– ទឹកត្រីទឹកស្អាត 1លីត្រ
របៀបធ្វើ
ដំបូងត្រូវយកសាច់សរសៃក្រចកជើងគោទៅកាប់ជាដុំតូចល្មម រួចយកទៅលាងសម្អាតជាមួយទឹកឱ្យបានស្អាតរៀបរយ។ ហើយសឹមយកសាច់សរសៃក្រចកជើងគោនោះទៅស្រុះ ទុកមួយអន្លើសិន។ រួចឆាគ្រឿងខជាមួយម្ទេសប្លោក ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមឆាជាមួយគ្នាឱ្យឡើងឈ្ងុយ ហើយសឹមដាក់ស្លឹកក្រូចសើច គុលស្លឹកគ្រៃ និងរំដេង ឱ្យឈ្ងុយល្អ សឹមដាក់សាច់សរសៃក្រចកជើងគោ ដែលស្រុះរួចនោះចូល ឆាចូលគ្នាឱ្យសព្វល្អ រួចទើបដាក់ទឹកចំណុះ1លីត្រ ដើម្បីរំងាស់សាច់សរសៃក្រចកគោឱ្យផុយល្អ។ ជាចុងក្រោយទើបថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិ ដូចជា ប៊ីចេង អំបិល ស្ករស ទឹកត្រី និងទឹកដោះគោខាប់ចូល កូរឱ្យសព្វ រួចភ្លក្សរសជាតិឱ្យត្រូវជាមួយនឹងចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់អ្នក និងសមាជិកក្នុងគ្រួសារអ្នកជាការស្រេច។ នៅពេលដួសខគោទទួលទាន អ្នកអាចបន្ថែមជីក្រហមហាន់ សាលាដ និងចំណិតខ្ទឹមបារាំងពីលើខគោ និងបន្ថែមដោយនំប៉័ង ដែលយកទៅកម្តៅឱ្យស្រួយល្អគឺកាន់តែមានឱជារសថែមទៀត។
ចំណាំ ៖ ចំពោះសាច់សរសៃក្រចកគោ ចំនួន3គីឡូក្រោម ត្រូវប្រើរយៈពេល2ម៉ោង ដើម្បីរំងាស់សាច់ឱ្យផុយល្អ៕