Skip to content

អ្នកមាន​ផ្ទៃពោះ​ញ៉ាំ​ប្រៃ​!! តើ​ប្រថុយ​នឹង​សភាវ​គភ៌​មាន​ជាតិពុល​មែន​ឬ?

ការ​មើលថែ​ទាំ​គភ៌​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​ មិនមែន​ជា​រឿង​ងាយ​ឡើយ​ ព្រោះ​ក្នុង​អំឡុង​ដែល​មានផ្ទៃពោះ​នោះ​ ស្រ្តី​ៗយើង​ត្រូវ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​ល្អ​ មានប្រយោជន៍​ដល់​ខ្លួនឯង​ និង​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ​ ស្រ្តី​មានគភ៌​ខ្លះ​ដល់​ថ្នាក់​ផ្លាស់ប្ដូរ​រសជាតិ​អាហារ​ទៀតផង​ក៏​មាន​។ ប្រាកដ​ណាស់​ យើង​ដឹង​ហើយ​ថា​ ការ​ញ៉ាំ​ផ្អែម​ក្នុង​ចំនួន​ដ៏​ច្រើន​ខណៈ​ពេល​តាំង​គភ៌​ប្រាកដជា​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រថុយប្រថាន​នឹង​ការ​កើតរោគ​ទឹកនោមផ្អែម​ ចុះ​រសជាតិ​ប្រៃ​វិញ​? …តើ​ស្រ្តី​មានគភ៌​ញ៉ាំ​ប្រៃ​បាន​ឬទេ​? ហើយ​បើសិន​ញ៉ាំ​ច្រើន​ជ្រុល​ពេក​នឹង​ហុច​ផល​អាក្រក់​ដល់​ខ្លួនឯង​ និង​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ​ឬទេ​? យើង​នាំគ្នា​ទៅ​មើល​ចម្លើយ​ទាំង​អស់​គ្នា​…។ស្រ្តី​មានផ្ទៃពោះ​ញ៉ាំ​ប្រៃ​នឹង​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​កូន​ក្នុង​គភ៌​ឬទេ​?
ការពិត​ទៅ​ ស្រ្តី​មានផ្ទៃពោះ​អាច​ញ៉ាំ​ប្រៃ​បាន​ និង​មានប្រយោជន៍​ដល់​ការ​តាំង​គភ៌​ទៀតផង​។ ដែល​ប្រាប់​យ៉ាង​ដូច្នេះ​ ក៏​ព្រោះថា​ “អំបិល​” មាន​ចំណែក​សំខាន់​ដល់​ការ​អភិវឌ្ឍ​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ​ ប្រព័ន្ធ​ដកដង្ហើម​ ប្រព័ន្ធ​បេះដូង​ និង​សរសៃឈាម​ តែ​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ប្រៃ​ខ្លាំង​ហួសហេតុ​ពេក​ ប្រាកដជា​ធ្វើ​ឱ្យ​សូដ្យូម​ក្នុង​រាងកាយ​កើនឡើង​ខ្ពស់​ នៅពេល​សូដ្យូម​ក្នុង​រាងកាយ​ឡើង​ខ្ពស់​ ប្រាកដជា​ធ្វើ​ឱ្យ​កើត​សម្ពាធ​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​ ហុច​ផល​អាក្រក់​ដល់​សរសៃឈាម​ក្នុង​អវយ​វៈ​ផ្សេង​ៗ ដូចជា​បេះដូង​ និង​ខួរក្បាល​ កើត​សភាវ​សរសៃឈាម​បេះដូង​ត្បៀត​តូច​ អាច​នឹង​ពិការ​មួយ​កំណាត់​ ឬមួយ​ចំហៀង​ខ្លួន​ ហើយដែល​សំខាន់​ គឺ​ស្រ្តី​មានគភ៌​នឹង​ប្រថុយ​ក្នុង​ការ​កើត​សភាវ​គភ៌​មាន​ជាតិពុល​។

តើ​ស្រ្តី​មានគភ៌​ ញ៉ាំ​ប្រៃ​ប៉ុនណា​ទើប​មាន​សុវត្ថិភាព​ចំពោះខ្លួន​ឯង​ និង​កូន​?
ជាប្រក្រតី​ មនុស្ស​ទូទៅ​ ឬស្រ្តី​ដែល​មិន​មានផ្ទៃពោះ​ គួរ​បាន​ទទួល​សូដ្យូម​មិន​លើស​ 2,300មីល្លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ ឬទទួលទាន​អំបិល​មិន​លើស​ 1ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ ដែល​អាច​គណនា​តាម​តម្រូវការ​របស់​អំឡុង​អាយុ​បាន​តាម​តារាង​មួយ​នេះ​…។

ស្រ្តី​មានគភ៌​អាច​គណនា​បាន​តាម​អាយុ​ និង​បន្ថែម​បរិមាណ​សូដ្យូម​ 50​ – 200មីល្លី​ក្រាម​។ បើ​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ដែល​បាន​បញ្ជាក់​ក្នុង​តារាង​ខាងលើ​ ធានា​ថា​ មាន​សុវត្ថិភាព​ទាំង​ម្ដាយ​ និង​កូន​យ៉ាង​ពិតប្រាកដ​។

ស្រ្តី​មានគភ៌​ដែល​ញ៉ាំ​ប្រៃ​ ចង់​បន្ថយ​ប្រៃ​ តើ​ត្រូវ​ធ្វើ​យ៉ាងណា​?
នៅពេល​ស្រ្តី​មានផ្ទៃពោះ​ចង់​បន្ថយ​ប្រៃ​ អាច​ធ្វើ​បាន​យ៉ាង​ងាយ​ៗដូច​ខាងក្រោម​…
– ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​មិន​ខ្លាំង​ មិន​ប្រៃ​ខ្លាំង​ ដូចជា​ កាពិ​ ស៊ុត​ប្រៃ​ ឬផ្លាស់ប្ដូរ​មក​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​សាប​បន្តិច​វិញ​។
– ចៀសវាង​ការ​ញ៉ាំ​នំ​ផ្សេង​ៗ ដូចជា​នំបេ​ឃើ​រី​ ចំណី​ជ្រក់​ត្រាំ​ អាហារ​កំប៉ុង​ រួម​ទាំង​អាហារ​សម្រេច​ផ្សេងទៀត​ផង​ដែរ​។
– ចៀសវាង​ការផ្សំ​រសជាតិ​របស់​ម្ហូបអាហារ​ដែល​ចម្អិន​ស្រេចហើយ​ ដូចជា​ ថែម​អំបិល​ ទឹកត្រី​ ប៊ីចេង​ ឬទឹក​ស៊ី​អុីវ​។ល។
– ចម្អិនម្ហូប​អាហារ​ទទួលទាន​ដោយខ្លួនឯង​ ព្រោះ​យើង​មិន​អាច​ដឹង​បាន​ថា​ អាហារ​ដែល​ទិញ​មក​នោះ​មានការ​បន្ថែម​អំបិល​ ទឹកត្រី​ ឬគ្រឿង​គ្រៅ​ផ្សេង​ៗច្រើន​ ឬតិច​ប៉ុនណា​ឡើយ​។ ស្រ្តី​មានគភ៌​អាច​ញ៉ាំ​ប្រៃ​បាន​ តែ​គួរ​ញ៉ាំ​ក្នុង​បរិមាណ​ដែល​សមរម្យ​ ដូចដែល​បានដឹង​នៅ​ក្នុង​តារាង​ខាងលើ​ស្រាប់​។ ការ​កែសម្រួល​រសជាតិ​អាហារ​ ការ​បន្ថយ​ប្រៃ​ក្នុង​គ្រានេះ​ នឹង​មាន​ផល​ល្អ​ដល់​ខ្លួនឯង​ និង​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ​ រួម​ទាំង​ក្រុម​គ្រួសារ​ក្នុងរយៈពេល​វែង​យ៉ាង​ពិតប្រាកដ​។

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *