សម្លប្រហើរម្សៅ គ្រាន់តែឮឈ្មោះក៏ចង់ទទួលទានបាត់ទៅហើយ ព្រោះវាជាមុខម្ហូបដ៏ល្បីរបស់ប្រជាជនកម្ពុជាយើងតាំងពីយូរណាស់មកហើយ។ ទោះជាមុខម្ហូបនេះមានគ្រឿងផ្សំច្រើនមុខ និងមានរបៀបចម្អិនស្មុគស្មាញបន្តិចមែន តែបន្ទាប់ពីមុខម្ហូបនេះចម្អិនឆ្អិនវិញនោះគឺពិតជាគាប់ចិត្តសមាជិកនៅក្នុងផ្ទះជាមិនខាន។ ដូច្នេះ សូមស្ត្រីមេផ្ទះទាំងអស់រីករាយជាមួយនឹងការស្វែងយកពីគ្រឿងផ្សំ និងរបៀបធ្វើសម្លប្រហើរម្សៅនេះទាំងអស់គ្នា ជាមួយនឹងអ្នកស្រី Sakorak Thonn ដូចតទៅ។
+ គ្រឿងផ្សំ
* ត្រីផ្ទក់អាំង
* កំពឹស
* ត្រីឆ្អើរបុក
* ពងត្រី
* ប្រហុកចិញ្ច្រាំ
* អង្ករ 3ស្លាបព្រាបាយ (ត្រាំទឹក រួចបុក)
* គ្រឿងបុក (គល់ស្លឹកគ្រៃ ជីលីងល័ក្ខ រមៀត ខ្ជាយ និងខ្លឹមស)
* បន្លែ ៈ ល្ពៅ ត្រាវ ផ្សិតម្ជុល ផ្សិតបំបើង ត្រួយល្ពៅ ស្លឹកងប់ ស្លឹកបាស ផ្ទី ពោត ននោង និងម្ទេស
* គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
+ របៀបចម្អិន
ជាដំបូងត្រូវដាក់ដាំទឹកនៅក្នុងឆ្នាំងឱ្យពុះជាមុនសិន រួចសឹមបង់ប្រហុកចិញ្ច្រាំចូល ហើយកូរឱ្យចេញជាតិល្អ សឹមបន្តដោយដាក់បន្លែគ្រប់មុខដូចជា ល្ពៅ ត្រាវ ផ្សិតបំបើង ពោត និងននោងចូលទៅក្នុងឆ្នាំង។ បន្ទាប់មកដាក់សាច់ត្រីផ្ទក់អាំងដែលបានបេះរួច ត្រីឆ្អើរបុក កំពឹសចូលទៅក្នុងឆ្នាំរួចបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិចូល។ បង់មើមខ្ជាយចូល និងយកស្លឹកគ្រៃមកញីឱ្យចេញក្លិន រួចបង់ចូលទៅក្នុងទឹកសម្ល បន្ទាប់មកដាក់បន្លែប្រភេទស្លឹកដូចជា ត្រួយល្ពៅ ផ្សិតម្ជុល ស្លឹកងប់ ស្លឹកបាសស្លឹកផ្ទី និងពងត្រីចូល ហើយបន្ថែមដោយគ្រឿងដែលបុកហើយ និងអង្ករចូលជាបន្តទៀត។ ពេលដែលទឹកសម្លពុះ សឹមកូរសម្លបន្តិចហើយបង់ដុំស៊ុបខ្នរចូល ដើម្បីបង្កើនរសជាតិនៃសម្លឱ្យកាន់តែឈ្ងុយឆ្ងាញ់ឡើងមួយកម្រិតទៀត។ ជាចុងក្រោយដាក់ម្ទេសគ្រាប់ចូលរួចកូរឱ្យសព្វជាការស្រេច៕