ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ដ្រជាច្រើនបានអះអាងថា ការទទួលទានស្ករសូកូឡាអាចជួយកាត់បន្ថយជំងឺបេះដូង និងជួយឱ្យប្រព័ន្ធខួរក្បាលដំណើរការបានល្អ។ បើយោងតាមទិន្នន័យសុខភាពនៅតំបន់ប្រទេសដែលមានអាកាសធាតុត្រជាក់ ទទួលបានពីការស្រាវជ្រាវទៅលើអ្នកជំងឺបេះដូងមួយក្រុមបង្ហាញថា ការទទួលទានស្ករសូកូឡាអាចជួយកាត់បន្ថយការប្រឈមមុខនឹងជំងឺបេះដូង និងបញ្ហាប្រព័ន្ធខួរក្បាលប្រហែលជា70%។ តាមមាត្រដ្ឋានស្ករសូកូឡា100 ក្រាមមានសារធាតុកាកាវ 70% – 85% ជួយធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមមានលក្ខណៈធម្មតា ប្រឆាំងនឹងការរលាក និងឈាមកកបាន។
យ៉ាងណាមិញលទ្ធផលពិសោធក៏បានបង្ហាញទៀតថា អ្នកដែលបានទទួលទានស្ករសូកូឡាមួយប្រអប់អាចកាត់បន្ថយការប្រឈមមុខនឹងជំងឺបេះដូងបាន37% និងបញ្ហាប្រព័ន្ធខួរក្បាលបាន29% បើប្រៀបធៀបទៅនឹងអ្នកទទួលទានស្ករសូកូឡាចំនួនតិចតួចបំផុត និងអ្នកដែលមិនបានទទួលទានសោះ។ អ្នកជំនាញខាងបញ្ហាសុខភាពបេះដូងពិភពលោកបានអះអាងថា “យើងត្រូវតែបន្តការស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត ដើម្បីបញ្ជាក់ឱ្យបានកាន់តែច្បាស់ពីប្រសិទ្ធភាពនៃការការពាររបស់ស្ករសូកូឡាចំពោះសុខភាពរបស់មនុស្ស។ ក្នុងការពិសោធនោះដែរ ក្រុមវិទ្យាសាស្ត្របានឱ្យអ្នកមានបញ្ហាចង្វាក់បេះដូងដើរញាប់ និងមិនទៀងទាត់ ឱ្យទទួលទានស្ករសូកូឡាពណ៌ខ្មៅ ដើម្បីសង្កេតពីការជួយពង្រឹងចលនាសម្ពាធឈាមក្នុងបេះដូង។ ជាលទ្ធផលគេទទួលបានប្រសិទ្ធភាពរបស់ស្ករសូកូឡាក្នុងជួយការពារជំងឺបេះដូងបានពិតមែន។ ទោះបីជាវាអាចជួយសុខភាពបានពិតប្រាកដមែនក៏ដោយ ប៉ុន្តែលោកអ្នកមិនគួរទទួលទានវាក្នុងចំនួនដ៏ច្រើនលើសលប់ពេកនោះទេ ពីព្រោះវាអាចបង្កឱ្យមានបញ្ហាផ្សេងៗបាន។ ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ បានបញ្ជាក់ថា អ្នកអាចទទួលទានសូកូឡាក្នុងបរិមាណ 30ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ និងមួយប្រអប់ក្នុងរយៈពេលមួយសប្ដាហ៍តែប៉ុណ្ណោះ។ ហើយចំពោះក្រុមអ្នកជំងឺបេះដូងដែលមានអាយុចន្លោះពី50ឆ្នាំ ទៅ60ឆ្នាំ មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតិឱ្យទទួលទានក្នុងបរិមាណច្រើននោះទេ។មួយវិញទៀត ស្ករសូកូឡាក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុសរីរាង្គជាច្រើន ដែលតួនាទីជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផងដែរ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះមានរួមបញ្ចូលទាំងសារធាតុ Polyphenols ,សារធាតុFlavonoids, សារធាតុ Catechins ក្នុងនោះទៀតផង។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម Flavonoids នៅក្នុងស្ករសូកូឡាអាចជំរុញ endothelium ដែលជាស្រទាប់ខាងក្នុង នៃសរសៃឈាមអាទែរ ដើម្បីផលិត Nitric Oxide (NO) ដែលជាឧស្ម័នម្យ៉ាង។មុខងារនៃ NO គឺបញ្ជូនព័ត៌មានទៅក្នុងសរសៃឈាមដែលទប់ទល់ និងចលនារបស់ឈាមកុំឱ្យដើរលឿនហួសកម្រិត និងជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។ដូច្នេះហើយបានជា ស្ករសូកូឡាមានផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលអាចជួយឱ្យអ្នកមានសុខភាពល្អ បើមានការទទួលទានបានត្រឹមត្រូវ។ព្រោះបានផលិតចេញពីគ្រាប់ធញ្ញជាតិរបស់ដើមកាកាវ ហើយមានផ្ទុកនូវជាតិស្ករតិចបំផុត ដែលអាចជួយបំប៉នដល់សុខភាពរបស់អ្នក និងកាត់បន្ថយដល់ការកើតមាននូវជំងឺបេះដូងបានយ៉ាងពិតប្រាកដ៕