spot_img

យុវតី​ខ្មែរ​ ​2រូប​ ​ផលិត​អាហារ​ ​Organic​ ​ត្រៀម​ប្រកួត​ក្នុង​ទីផ្សារ​តំបន់​

- Advertisement -

ដោយសារតែ​ការអប់រំ​កាន់តែ​មាន​លក្ខណៈ​ប្រសើរ​ឡើង​ ​មនុស្ស​ស្រី​ចាប់ផ្តើម​មាន​សមត្ថភាព​ ​និង​គំនិត​ច្នៃប្រឌិត​កាន់តែ​ខ្លាំង​ ​ទាំង​ក្នុង​ការងារ​ ​និង​ការ​ដោះស្រាយ​បញ្ហា​ក្នុង​សង្គម​។​ ​ដោយ​មើលឃើញ​ពី​តម្រូវការ​ផ្នែក​ចំណីអាហារ​សម្រាប់​ប្រជាជន​ខ្មែរ​បច្ចុប្បន្ន​ដែល​មាន​ភាព​មមាញឹក​ច្រើន​ក្នុង​ការងារ​ប្រចាំថ្ងៃ​ ​ ​យុវតី​ ​2រូប​បាន​ប្រើប្រាស់​សមត្ថភាព​លើ​ជំនាញ​ផលិត​ចំណីអាហារ​របស់​ខ្លួន​ដើម្បី​បង្កើត​ផលិតផល​ថ្មី​ដែល​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ធម្មជាតិ​មាន​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​គ្រប់គ្រាន់​ ​ងាយស្រួល​ញ៉ាំ​ ​ចំណេញពេលវេលា​ ​និង​ថវិកា​សម្រាប់​អ្នក​មិន​មាន​ពេល​គ្រប់គ្រាន់​ដើម្បី​ចម្អិន​អាហារ​ពេលព្រឹក​។​ ​

​កញ្ញា​ ​ប៉ែន​ ​បូ​នី​តា​ ​ស្ថាបនិក​នៃ​ក្រុម​ផលិត​អាហារ​ធម្មជាតិ​ ​(​organic​)​ ​ខ្មែរ​ស៊ី​រៀល​ ​និង​ជា​អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​គីមី​អាហារ​បាន​លើកឡើង​ថា​ ​បច្ចុប្បន្ន​នេះ​និស្សិត​ ​និង​អ្នកធ្វើការ​ងារ​ជាច្រើន​មាន​ភាព​មមាញឹក​កាន់តែ​ច្រើន​ ​ដែល​កំពុង​មាន​បញ្ហា​រឿង​អាហារ​ ​ព្រោះ​ពួកគាត់​មាន​ពេល​ខ្លី​ ​មិន​មាន​ពេល​ដើរ​ផ្សារ​ច្រើន​ ​និង​ពិបាក​រក​ចំណីអាហារ​នៅពេល​ព្រឹក​ ​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកខ្លះ​សម្រេចចិត្ត​អត់អាហារ​ពេលព្រឹក​ ​រហូត​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​។​ ​ហេតុនេះ​ហើយ​ទើប​ក្នុងនាម​ជា​អ្នក​សិក្សា​លើ​ផ្នែក​គីមី​ចំណីអាហារ​ ​យើង​គិតថា​ ​យើង​គួរ​បង្កើត​ផលិត​-​ផល​មួយ​ដែល​អាច​ជួយ​ពួកគាត់​ ​និង​ជួយ​ផ្នែក​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ក្នុង​សង្គម​ឱ្យ​កាន់តែ​ប្រសើរ​ឡើង​។​ ​បន្ទាប់មក​ពួក​យើង​ក៏​បង្កើត​អាហារ​ ​organic​ ​ខ្មែរ​ស៊ី​រៀល​នេះ​ឡើង​ព្រោះ​វា​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ក្រៀម​ដែល​គ្មាន​ប្រើប្រាស់​ជាតិគីមី​ ​អាច​ញ៉ាំ​ជាមួយ​ទឹកដោះគោ​បាន​យ៉ាង​ងាយ​។​ ​ខ្មែរ​ស៊ី​រៀល​នេះ​ ​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ស៊ី​រៀល​(​Cereal​)​ខ្មែរ​ដំបូង​បំផុត​ដែល​កន្លងមក​យើង​ធ្លាប់តែ​ឃើញ​ផ្សារ​ទំនើប​ធំៗ​គេ​នាំចូល​ពី​បរទេស​ ​ហេតុនេះ​យើង​ក៏​មានគំនិត​ផ្សំ​បន្លែ​ខ្មែរយើង​ដែល​មានស្រាប់​ដូចជា​ ​ដំឡូង​ ​ពោត​ ​ត្រាវ​ ​ល្ពៅ​ ​ស្វាយ​ ​និង​សណ្តែកសៀង​ដើម្បី​បង្កើត​វា​ឡើង​។​ ​អ្នកជំនាញ​ខាង​គីមី​អាហារ​ខាងលើ​បាន​លើកឡើង​ផង​ដែរ​ថា​ ​មូលហេតុ​ដែល​ជ្រើសរើស​យក​ប្រភេទ​បន្លែ​ទាំងអស់​នេះ​ ​ព្រោះ​ដោយសារតែ​ដំឡូង​ ​និង​ត្រាវ​មាន​សារធាតុ​ ​Fiber​ ​ហើយ​សណ្តែកសៀង​មាន​សារធាតុ​ប្រូ​តេ​អុីន​ ​ល្ពៅ​ ​មាន​វីតាមីនAរួម​ទាំង​បន្លែ​ផ្លែ​ឈើ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​មាន​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ល្អ​សម្រាប់​រាងកាយ​។​ ​ប្រជាជន​ខ្មែរយើង​ភាគច្រើន​មិនសូវ​បាន​ស្វែងយល់​ពី​តុល្យភាព​ក្នុង​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​នោះ​ទេ​ ​ហេតុនេះ​ហើយ​ទើប​យើង​ព្យាយាម​បង្កើត​អាហារ​នេះ​ឡើង​ដោយ​បញ្ចូល​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​សម្រាប់​ពួកគាត់​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​ ​និង​មាន​តុល្យភាព​ពេញ​មួយ​ព្រឹក​។​ ​ចំពោះ​វិធី​ផលិត​គឺ​យើង​ធ្វើការ​ថ្លឹង​ ​និង​សម្ងួត​ដោយ​វិធីសាស្ត្រ​ធម្មជាតិ​សុទ្ធសាធ​ ​ដោយ​យើង​វាស់​សីតុណ្ហភាព​ ​និង​ពេលវេលា​ត្រឹមត្រូវ​ដើម្បី​ធានា​ថា​អាហារ​ទាំងអស់​នោះ​មិន​បាត់បង់​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​របស់​វា​។​ ​ចំណែក​ឯ​ពេលវេលា​សម្រាប់​រក្សាទុក​ ​ប្រសិនបើ​យើង​ទុក​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​អាហារ​នេះ​អាច​រក្សាទុក​បាន​រយៈពេល​ ​3ខែ​។​ ​

​កញ្ញា​ ​ប៉ែន​ ​បូ​នី​តា​ ​បាន​និយាយ​ថា​៖​ ​“​អាហារ​ខ្មែរ​ស៊ី​រៀល​នេះ​ ​ក៏​ត្រូវ​បាន​ផលិត​ឡើង​ដើម្បី​ជួយ​ដល់​ប្រជាជន​ខ្មែរយើង​ផង​ដែរ​ ​ព្រោះ​ប្រទេស​យើង​ជា​ប្រទេស​ដែល​សម្បូរទៅដោយ​ផលដំណាំ​ ​តែ​កន្លងមក​កសិករ​គាត់​មិន​អាច​រក​ទីផ្សារ​បាន​ល្អ​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​គាត់​ត្រូវ​បង្ខំចិត្ត​លក់​ចេញ​ក្នុង​តម្លៃថោក​។​ ​ម្យ៉ាងវិញទៀត​ ​យើង​ធ្វើបែប​នេះ​ក៏​ចង់​លើកស្ទួយ​ឱ្យ​មានការ​ដាំ​បន្លែ​ ​organic​ ​ឱ្យ​បាន​ច្រើន​ដើម្បី​ជួយ​ដល់​សុខភាព​របស់​ប្រជាជន​ជា​-​ច្រើន​ផ្សេងទៀត​”​។​ ​

​កញ្ញា​ ​បូ​នី​តា​ ​បាន​បន្ថែម​ទៀត​ថា​ ​ផលិតផល​ខ្មែរ​ស៊ី​រៀល​នេះ​ ​ថ្វី​ដ្បិតតែ​វា​ត្រូវ​បាន​វេច​ខ្ចប់​ដាក់​ក្នុង​កញ្ចប់​ ​និង​កំប៉ុង​ក៏​ពិតមែន​ ​តែ​វា​មិនមែន​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ ​Fast​ ​Food​ ​ដូចជា​មី​ ​ឬ​អាហារ​ដែល​មាន​សារធាតុ​ខ្លាញ់​ច្រើន​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​នោះ​ទេ​ ​តែ​វា​ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ខ្មែរយើង​សុទ្ធសាធ​ ​ដែល​យើង​សម្ងួត​ដោយ​គ្មាន​សារធាតុគីមី​ ​ហើយ​សុវត្ថិភាព​ទៀតផង​។​ ​ចំពោះ​ការ​ជ្រើសរើស​បន្លែ​ ​និង​ផ្លែឈើ​សម្រាប់​ជា​គ្រឿងផ្សំ​វិញ​ក៏​យើង​មានការ​ប្រយ័ត្ន​ដែរ​ ​ព្រោះ​ជា​ធម្មតា​គ្រឿងផ្សំ​ខ្លះ​ដាំ​នៅក្នុង​ដី​ហេតុនេះ​ប្រសិនបើ​យើង​មិនបាន​ពិនិត្យ​ឱ្យ​ស្រួល​ទេ​នឹង​មាន​បញ្ហា​ច្រើន​ដែល​ជាហេតុ​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នកទទួល​ទាន​។​ ​ដើម្បី​ធានា​ពី​ភាព​ស្អាត​ ​យើង​បាន​សហការ​ជាមួយ​ ​Khmer​ ​Organic​ ​ដែល​ជា​អ្នកផ្គត់ផ្គង់​បន្លែ​ ​organic​ ​ដែល​មានការ​ទទួលស្គាល់​ពី​ស្ថាប័ន​ជំនាញ​ត្រឹមត្រូវ​។​ ​

​សហ​ស្ថាបនិក​មួយ​រូប​ទៀត​ ​កញ្ញា​ ​ម៉ៅ​ ​សុជាតា​ ​ដែល​ជា​អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​គីមី​ចំណីអាហារ​ដូចគ្នា​ដែ​រនេាះ​ ​បាន​លើកឡើង​ថា​ ​អាហារ​ប្រភេទ​ខ្មែរ​ស៊ី​រៀល​នេះ​ ​ជា​អាហារ​ដែល​ផ្សំ​ឡើង​ដោយ​យើង​បាន​ធ្វើការ​សាកល្បង​ ​និង​ស្ទង់មតិ​ច្បាស់លាស់​ពី​មនុស្សជា​ច្រើន​ប្រភេទ​ក្នុង​ប្រទេស​។​លក្ខណៈ​ពិសេស​របស់​អាហារ​នេះ​ ​ក្រៅពី​ការ​មិន​ប្រើប្រាស់​សារធាតុគីមី​ដើម្បី​រក្សាទុក​ ​និង​ជា​បន្លែ​ធម្មជាតិ​ហើយ​នោះ​ ​វា​ក៏​ជា​ផលិតផល​ខ្មែរ​ដែល​ឆ្លើយតបទៅនឹង​សេចក្តី​ត្រូវការ​របស់​ប្រជាជន​ខ្មែរយើង​ ​និង​មាន​រសជាតិ​បែប​ខ្មែរយើង​ទៀតផង​។​ ​សម្រាប់​ ​1កញ្ចប់​ ​យើង​គ្រោង​លក់​ចេញ​ក្នុង​តម្លៃ​ត្រឹមតែ​ ​2,000រៀល​ ​ទៅ​ ​2,500​ ​រៀល​ប៉ុណ្ណោះ​ ​ហើយ​ចំពោះ​ប្រភេទ​កំប៉ុង​វិញ​យើង​គ្រោង​លក់​ចេញ​ត្រឹមតែ​តម្លៃ​ ​2,500រៀល​ ​ទៅ​ ​3,000រៀល​ ​ដែល​តម្លៃ​នេះ​ធូរ​ថ្លៃជាង​អាហារ​ស៊ី​រៀល​បរទេស​ ​30​%​។​ ​

​កញ្ញា​ ​ម៉ៅ​ ​សុជាតា​ ​បាន​និយាយ​ថា​៖​ ​“​ទន្ទឹម​នឹង​មានគុណ​សម្បត្តិ​ច្រើន​ ​យើង​ក៏​មាន​បញ្ហា​ប្រឈម​មួយចំនួន​ផង​ដែរ​លើ​ការ​គាំទ្រ​ពីសំណាក់​ប្រជាជន​ខ្មែរ​។​ ​កន្លងមក​ប្រជាជន​ខ្មែរយើង​មួយចំនួន​ហាក់​មិនទាន់​បើក​ចិត្តទូលាយ​ ​ឬ​ទុកចិត្ត​លើ​ផលិតផល​ខ្មែរ​នៅឡើយ​ទេ​ ​ហេតុនេះ​ខ្ញុំ​ស្នើសុំ​ឱ្យ​ពួកគាត់​ចាប់ផ្តើម​បង្វែរ​គំនិត​មក​គិតថា​ ​បច្ចុប្បន្ន​នេះ​អ្នកជំនាញ​ខ្មែរ​មួយចំនួន​ក៏អាច​បង្កើត​ផលិតផល​មិនចាញ់​បរទេស​ដែរ​ ​ហើយ​ម្យ៉ាងទៀត​ប្រសិនបើ​ផលិតផល​នោះ​មានការ​ទទួលស្គាល់​ពី​ក្រសួង​ជំនាញ​ ​និង​ស្ថាប័ន​វាយតម្លៃ​ត្រឹមត្រូវ​ ​គាត់​អាច​គាំទ្រ​បាន​ ​ចៀសវាង​គាំទ្រ​ផលិតផល​ដែល​គ្មាន​ការ​ទទួលស្គាល់​ ​ហើយ​វាយតម្លៃ​ថា​ ​ផលិតផល​ទាំងអស់​សុទ្ធតែ​មាន​បញ្ហា​”​។​ ​

​កញ្ញា​ ​សុជាតា​ ​បាន​បញ្ជាក់​ផង​ដែរ​ថា​ ​យើង​ក៏​នៅ​មាន​បញ្ហា​ខ្លះ​ៗ​ផង​ដែរ​ជុំវិញ​ការ​វេច​ខ្ចប់​ ​ព្រោះ​ពួក​យើង​ជា​អ្នកជំនាញ​ចំណីអាហារ​ ​មិនទាន់​មាន​សមត្ថភាព​ខ្លាំង​ក្នុង​ការបង្កើត​ការរចនា​សម្បក​ខាងក្រៅ​ឱ្យ​មើលទៅ​មានការ​ទាក់ទាញ​ខ្លាំង​នៅឡើយ​ ​តែ​យើង​នឹង​ព្យាយាម​អភិវឌ្ឍ​បន្ថែម​ដើម្បី​ប្រកួតប្រជែង​ទាំង​ក្នុង​ទីផ្សារ​ជាតិ​ ​និង​ជាគោល​ដៅ​ចង់​ប្រកួតប្រជែង​ជាមួយ​ទីផ្សារ​ក្នុង​តំបន់​ ​ដើម្បី​ឱ្យ​ផលិតផល​កសិកម្ម​ខ្មែរ​កាន់តែ​មាន​សក្តា​នុ​ពល​។​ ​យើង​សង្ឃឹមថា​ ​គម្រោង​ផលិត​ផលិតផល​អាហារ​ដែល​ជា​ស្នាដៃ​ខ្មែរ​នេះ​ ​នឹង​ទទួល​បានការ​គាំទ្រ​ពី​ប្រជាជន​កម្ពុជា​នៅ​ទូទាំង​ប្រទេស​ ​តែ​ទោះជា​យ៉ាងនេះ​ក្តី​ ​ក៏​ពួក​យើង​មាន​ភាព​រីករាយ​ផង​ដែរ​ដែល​ផលិតផល​របស់​យើង​បាន​ទទួល​ចំណាត់ថ្នាក់​លេខ1​ ​ក្នុង​ការប្រកួត​កម្មវិធី​ ​Techno​ ​Innovation​ ​នៃ​វិទ្យាស្ថាន​បច្ចេក​-​វិទ្យា​កម្ពុជា​ ​(​សាលា​តិ​ចណូ​)​ ​ដែល​នេះ​ជា​ជំហាន​ដំបូង​ដ៏​សំខាន់​មួយ​ក្នុង​ការ​អភិវឌ្ឍ​ឱ្យ​កាន់តែ​ប្រសើរ​ឡើង​៕​ ​

- Advertisement -
spot_img

អត្ថបទពេញនិយម

អាការ​តាំង​គភ៌ថ្មីៗ និង14សញ្ញា​បញ្ជាក់ថាអ្នក​កំពុង​ជិត​ក្លាយជា​ម្តាយ​គេ​ហើយ

សម្រាប់​អាការ​របស់​អ្នក​តាំង​គភ៌​រយៈដំបូងៗ តើ​យើង​នឹង​ដឹង​យ៉ាងណា​បាន​ថា កំពុងតែ​មានគភ៌​ឬក៏​អត់? ព្រោះ​ក្នុង​រយៈ​ពេល​1សប្តាហ៍​ដំបូង អាច​និយាយបានថា ជា​អំឡុង​ពេលដែល​មិនសូវ​បង្ហាញ​អាការ​ប៉ុន្មាន​ឡើយ ហើយ​បើ​អីុចឹង តើនារីៗយើង​នឹង​ដឹង ហើយ​ប្រាកដ​ក្នុង​ចិត្ត​យ៉ាងណា​បាន​ទៅ​ថា...

អាការ9យ៉ាង​នៃ​អ្នក​ចាប់ផ្តើម​មាន​ផ្ទៃពោះ ដែលនារីៗទាំងឡាយ​គួរ​ដឹង

សញ្ញា​នៃ​ការតាំង​គភ៌​មិន​មែនមាន​ត្រឹមតែ​ការ​ក្អួតចង្អោរ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ព្រោះ​អាការ​របស់​អ្នកមាន​ផ្ទៃពោះ​ក្នុង​រយៈ​ដំបូង​អាច​មិន​ដូចគ្នា​ទាំងអស់​នោះទេ អ្នកខ្លះ​ចាញ់​ខ្លាំង ឬ​អ្នកខ្លះ​សឹងតែ​គ្មាន​អាការ​ចាញ់កូន​សោះ​ក៏មាន ឯ​អ្នក​ខ្លះទៀត​កើត​អាការប្លែកៗដែល​ធ្វើឱ្យ​យល់ច្រឡំ​ថា ជា​អាការ​ជំងឺ​អ្វីមួយ​ទៅវិញ ដូច្នេះ​នៅពេលនេះ ឡា​រ៉ែ​ន សូម​រួបរួម​អាការ​របស់​អ្នកមាន​ផ្ទៃពោះ​ក្នុងលក្ខណៈផ្សេងៗមក​ជម្រាប​ជូនជ្រាប...

ត្រូវតែដឹង… អាការឈឺពោះផ្នែកខាងស្ដាំបញ្ជាក់ប្រាប់ពីជំងឺអ្វីខ្លះ?

នរ​ណាៗ​ក៏​ដឹង​ដែរ​ថា​ អាការ​ឈឺពោះ​នេះ​ នៅពេល​ដែល​វា​កើតឡើង​ហើយ​ តែងតែ​សាង​នូវ​ក្ដី​លំបាក​ដល់​រាងកាយ​របស់​យើង​ខ្លាំង​ណាស់​ មិនថា​តែ​ឈឺពោះ​ផ្នែក​ខាងឆ្វេង​ ឬផ្នែក​ខាងស្ដាំ​ឡើយ​។ បើសិនជា​អាការ​ឈឺ​ក្នុង​លក្ខណៈ​នោះ​កើតឡើង​ចំពោះ​យើង​ញឹកញាប់​ នោះ​វា​អាច​ជា​សញ្ញា​មួយ​ដែល​ប្រាប់​ឱ្យ​យើង​ដឹង​អំពី​បញ្ហា​សុខភាព​ដែល​កំពុង​ជិត​មកដល់​ ដូច្នេះ​សូម​ឱ្យ​នឹក​ឃើញ​ជាប់​ជានិច្ច​ថា​...

វិធីពន្លឿនការមករដូវប្រចាំខែ ឱ្យធ្លាក់លឿនជាងមុន មិនមានគ្រោះថ្នាក់ និងទទួលបានផលល្អ

ការមករដូវ គឺជារឿងធម្មតាសម្រាប់ស្ត្រី ប៉ុន្តែស្ត្រីមួយចំនួនអាចមានបញ្ហាមករដូវមិនប្រក្រតី ហើយមានស្ត្រីខ្លះឆាប់មករដូវ ខ្លះទៀតបាត់រដូវ រដូវមកមិនទៀងទាត់ ឬមករដូវយឺតជាដើម។ ស្ត្រីខ្លះអាចរាំងរដូវរហូតដល់គិតថា អ្នកមានផ្ទៃពោះម្តងទៀត...

ឈឺពោះខាងស្តាំ… អាការឈឺនេះបញ្ជាក់ពីជំងឺអ្វីបានខ្លះ?

ឈឺពោះខាងស្តាំញឹកញាប់ រហូតចាប់ផ្តើមនឹកចម្លែកចិត្តចំពោះខ្លួនឯង ថាអេះ៎? អាការឈឺពោះខាងស្តាំនេះកំពុងតែប្រាប់ពី ហេតុអ្វីម្យ៉ាងនៅក្នុងរាងកាយឱ្យយើងដឹងទេដឹង?។ អាការឈឺពោះខាងស្តាំ មិនថាតែផ្នែកខាងលើ ខាងក្រោម ឬឈឺពោះម្តុំក្រោមឆ្អឹងជំនីនោះឡើយ គ្រប់អាការឈឺពោះដែលកើតឡើងសុទ្ធតែមានដើមកំណើតរបស់វាទាំងអស់...

បច្ចេកវិទ្យាបូម FOX ដ៏អស្ចារ្យនៅលើរថយន្ត Ford Ranger Raptor ដែលអ្នកប្រើប្រាស់ភាគច្រើនមិនបានដឹង!

កំពូលរថយន្ត Ford Ranger Raptor គឺមានសមត្ថភាពខ្លាំងក្នុងការបើកបរលើផ្លូវឧបសគ្គដែលអាចពុះពារគ្រប់ឧបសគ្គទាំងអស់ដែលបានឆ្លងកាត់ ដោយសារតែម៉ាស៊ីនសាំង 3.0L Twin-Turbo V6...

អាចម៍ផ្កាយដែលទើបតែធ្លាក់បុកផែនដីថ្មីៗនេះ មាន​រង្វិល​ខ្ញាល់​លឿន​បំផុត

2024 BX1 ​ដែលទើប​តែ​បាន​ធ្លាក់​មក​បុក​នឹង​ផែន​ដី​កាល​ពី​ថ្ងៃទី 21 មករា គឺ​ជា​​អាចម៍​ផ្កាយ​ដែល​ធ្វើដំណើរ​ក្នុង​ល្បឿន​​លឿន​ជាង​វត្ថុអវកាស​ទាំង​ឡាយ​ដែល​ស្ថិត​នៅ​ក្បែរ​ផែនដី​។ អាចម៍​ផ្កាយ ​2024 BX1 ប្រែក្លាយ​ជា​ដុំ​ភ្លើង​...

មនុស្ស​ហោះដល់ភពអង្គារ​ក្នុងរយៈ​ពេល​ខ្លីជាង​បច្ចុប្បន្ន ពេល​ប្រើ​បច្ចេកវិទ្យា​ថ្មី​នេះ

បច្ចេកវិទ្យា​រ៉ុក្កែតនុយក្លេអែរ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ហៅ​ថា Pulsed Plasma Rocket (PPR) អនុញ្ញាត​ឱ្យ​យាន​អវកាស​ហោះ​ដល់​ភព​អង្គារ​ដោយ​ប្រើ​ពេល​តែ​ពីរ​ខែ​ ខណៈ​ដែល​បច្ចុប្បន្ន​គេ​ត្រូវ​ចំណាយ​ពេល​ប្រហែល​ 9​​ខែ។ កាល​ពី​ថ្ងៃទី 1...

Ford Ranger ទទួលចំណាត់ថ្នាក់ផ្កាយ៥ ជារថយន្តមានសុវត្ថិភាពបំផុត!

កន្លងទៅថ្មីៗនេះ រថយន្ត Next-Generation Ford Ranger ត្រូវបានផ្លាស់ប្តូររូបរាងថ្មី និងកំណែទម្រង់ថ្មីទាំង​ស្រុងដែលមានភាពហាប់ណែន រឹងមាំជាមុន និងរួមទាំងបូក​បញ្ជូល​​​នូវ​ប្រព័ន្ធសុវត្ថិភាពទំនើបៗជាច្រើន​ទៀត...

ថៃប្ដូរ​យុទ្ធសាស្ត្រ​ទាក់ទាញ​ទេសចរ​ ព្រោះ​តែ​អាកាសធាតុ

អគ្គនាយកដ្ឋាន​ទេសចរណ៍​ថៃ (TAT) កំពុង​តែ​ត្រៀម​ខ្លួន​ដើម្បី​ជំរុញ លើក​ទឹក​ចិត្ត​ដល់​ក្រុម​ទេសចរណ៍​ព្រឹក​ព្រលឹម និង​ព្រលប់ ក្នុង​បំណង​រក្សា​លំនឹង​ក្នុង​ទីផ្សារ​ទេសចរណ៍​ គ្រា​ដែល​អាកាសធាតុ​ក្ដៅ​ខ្លាំង​ ធ្វើ​ឱ្យ​មនុស្ស​ម្នា​មិន​ចង់ចេញ​ទៅ​ក្រៅ​។ ​លោក​ស្រី Somradee...

ក្រុមហ៊ុន Virtus Solis មានគម្រោងផលិតអគ្គិសនីព្រះអាទិត្យក្នុងទីអវកាស

ក្រុមហ៊ុន Virtus Solis គ្រោងនឹងប្រើប្រាស់រ៉ុក្កែត Starship ដើម្បីបាញ់បង្ហោះផ្ទាំងសូឡាទំហំមួយគីឡូម៉ែត្រ ឡើងទៅកាន់ទីអវកាស ដើម្បីផលិត និងបាញ់បញ្ជូនអគ្គិសនីពីលើមេឃមកកាន់ផែនដី។ Virtus...

ហេតុអ្វីអាកាសធាតុកាន់តែក្ដៅឡើងៗ?

ក្នុង​រង្វង់​ 100​ឆ្នាំ​កន្លង​ទៅ​នេះ​ ការ​កើន​ឡើង​កម្ដៅ​របស់​ផែនដី​កាន់​តែ​បង្ហាញ​ច្បាស់​ឡើង​ៗ​ ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​មាន​ការ​ព្រួយបារម្ភ។ ក្នុង​អនាគត​ កម្ដៅ​ផែនដី​ក៏​នឹង​កើន​ឡើង​បន្ត​ទៀត​ ហើយ​បន្សល់​ទុក​នូវ​ផល​វិបាក​យ៉ាង​ធ្ងន់​ធ្ងរ​។ ដូច្នេះ​តើ​បាតុភូត​ផែនដី​ឡើង​កម្ដៅ​កើត​ឡើង​ដោយ​សារ​កត្តា​អ្វី​ខ្លះ​? ការ​ឡើង​កម្ដៅ​ផែនដី​​បង្ក​ផល​វិបាក​អ្វី​ខ្លះ​?...

អត្ថបទស្រដៀងគ្នា

- Advertisement -spot_img