រដ្ឋបាលជលផលបានជំរុញឱ្យប្រជាពលរដ្ឋអ្នកផលិតប្រហុក-ផ្អក ត្រូវប្រញាប់រួសរាន់ទៅទិញត្រីដែលជាតម្រូវការសម្រាប់ការផលិតប្រហុក និងផ្អកនៅតាមបណ្តោយដងទន្លេសាប ដែលចាប់ផ្តើមតាំងពីថ្ងៃសុក្រទី14 ខែធ្នូហើយនឹងបន្តរហូតដល់ថ្ងៃទី20 ខែធ្នូ ឆ្នាំ2018។
ស្ថាប័ននេះបានឱ្យដឹងនៅក្នុងសេចក្តីថ្លែងការណ៍មួយកាលពីថ្ងៃសុក្រថា «រដូវខ្ពស់បំផុតក្នុងការនេសាទត្រី»បានចាប់ផ្តើមពីថ្ងៃសុក្រទី14 ខែធ្នូ ឆ្នាំ2018 និងស្នើឱ្យអ្នកផលិតត្រីប្រហុក និងផ្អក មកតំបន់នេសាទតាមដងទន្លេសាបជាពិសេសនៅរាជធានីភ្នំពេញ និងខេត្តកណ្តាលដើម្បីទិញត្រី។
លោក អេង ជាសាន អគ្គនាយករដ្ឋបាលជលផលបានមានប្រសាសន៍ថា៖«ក្នុងអំឡុងពេលនេះយើងព្យាករថា កម្ពស់ទឹកក្នុងទន្លេនឹងល្អប្រសើរបំផុតសម្រាប់ការចាប់ត្រីទឹកសាប ជាទីតាំងល្អបំផុតសម្រាប់ទិញត្រីគឺនៅភ្នំពេញ និងកណ្តាល»។ ខណៈដែលវាលំបាកក្នុងការប៉ាន់ប្រមាណថា តើត្រីនឹងចាប់បានប៉ុន្មានក្នុងរដូវកាលនេះ លោកជឿជាក់ថា វានឹងមានបរិមាណច្រើនជាងឆ្នាំមុនៗ ដោយសារតែការបង្ក្រាបរបស់រដ្ឋាភិបាលលើសកម្មភាពនេសាទខុសច្បាប់កាលពីពេលកន្លងមក។
លោក ជាសាន បាននិយាយថា៖«យើងរំពឹងថា យ៉ាងហោចណាស់ក៏ដូចជាការនេសាទត្រីនៅឆ្នាំមុនៗដែរ។ យើងបានធ្វើការបង្ក្រាបការនេសាទខុសច្បាប់ និងការពារតំបន់អភិរក្ស ដូច្នេះយើងសង្ឃឹមថា បរិមាណត្រីនៅទន្លេនាឆ្នាំនេះនឹងកើនឡើងគួរឱ្យកត់សម្គាល់»។
លោកអគ្គនាយកបានឱ្យដឹងទៀតថា និយាយជាទូទៅមានរដូវខ្ពស់2 សម្រាប់ចាប់ត្រីនៅកម្ពុជា។ ពេលទី1 ត្រីធ្លាក់ក្នុងខែធ្នូ ខណៈពេលមួយទៀតនៅចុងខែមករា។ លោកក៏បានប្រាប់ឱ្យដឹងដែរថា ប្រជានេសាទកំពុងតែប្រមូលផលត្រីជាបន្តបន្ទាប់ ទោះជាពុំទាន់មានលទ្ធផលច្បាស់លាស់ក៏ដោយ ក៏ក្នុងឆ្នាំនេះលោករំពឹងថា ត្រីអាចនឺងទទួលបានច្រើនជាងឆ្នាំមុន ហើយលក់ជូនពលរដ្ឋ ក៏អាចនឹងថោកជាងមុន គឺក្នុងតម្លៃ600 ទៅ800រៀលប៉ុណ្ណោះក្នុងមួយគីឡូក្រាម។
សូមជម្រាបថា កាលពីឆ្នាំមុន ត្រីដែលប្រើសម្រាប់លក់ប្រហុកត្រូវបានលក់ក្នុងតម្លៃ 0.3ទៅ0,5ដុល្លារ(ប្រមាណ1,200 ទៅ2,000រៀលក្នុងមួយគីឡូក្រាម)។ ប្រហុកត្រូវបានផលិតឡើងពីត្រីតូចៗ ខណៈពេលដែលត្រីធំៗ ត្រូវបានប្រើសម្រាប់ការធ្វើជាត្រីងៀត និងម្ហូបអាហារផ្សេងទៀត។