ក្នុងដំណាក់កាលដែលការអប់រំកាន់តែមានលក្ខណៈទូលំទូលាយ កូនខ្មែរកាន់តែច្រើនចាប់ផ្តើមមានស្នាដៃលើនវានុវត្តន៍ប្លែកៗសម្រាប់ជាប្រយោជន៍ដល់សង្គម និងជំរុញឱ្យកម្ពុជាមានសហគ្រាសធុនតូច និងមធ្យមកាន់តែច្រើន។ ក្នុងចំណោមស្ថាបនិកសំខាន់ៗទាំងអស់នៅកម្ពុជា កូនខ្មែរមួយក្រុមដែលបានអភិវឌ្ឍខ្លួនចេញពីកម្មវិធី Techno Innovatin Challenge បានបង្កើតសមិទ្ធផលយ៉ាងល្អមួយសម្រាប់កម្ពុជា គឺបបរសម្រាប់ទារក ដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹម និងគុណភាពខ្ពស់មិនចាញ់អាហារទារកនាំចូលពីបរទេសឡើយ។ សហស្ថាបនិកនៃក្រុមអ្នកផលិតផលិតផល “កូនឆ្លាត” កញ្ញា ជា ស្រីស្រស់ បានលើកឡើងថា មូលហេតុសំខាន់ដែលនាំឱ្យកញ្ញា និងក្រុមការងារកញ្ញាក៏បានជួបជាមួយអ្នកណែនាំជំនាញ (mentor) ដែលគាត់បានបង្ហាញផ្លូវយ៉ាងច្រើនដើម្បីឱ្យផលិតផលមួយនេះត្រូវបានកែច្នៃស្របតាមបច្ចេកទេសនិងមានសុវត្ថិភាពខ្ពស់សម្រាប់អភិវឌ្ឍឱ្យទៅជាបបររបស់កុមារតូច។ កញ្ញាបានបង្ហាញផងដែរថា ចេកមានសារធាតុ Nutrition ខ្ពស់ ហេតុនេះវាអាចជួយដល់សុខភាពកុមារបានច្រើន ប្រសិនបើយើងច្នៃវាជាមួយនឹងបន្លែបៃតងឱ្យបានត្រឹមត្រូវស្របតាមលក្ខណៈបច្ចេកទេសចំណីអាហារ។ បបរទារក ដែលមានឈ្មោះថា “កូនឆ្លាត” នេះ ត្រូវបានច្នៃឡើងសម្រាប់ទារកដែលមានអាយុចាប់ពី6ខែ ដល់2ឆ្នាំ ជាមួយនឹងការពិសោធត្រឹមត្រូវស្របតាមចំណង់ចំណូលចិត្តកុមារនៅកម្ពុជា។ មុននឹងចេញជាផលិតផលមួយមុខៗឡើង ក្រុមរបស់កញ្ញាបានធ្វើតេស្តសាកល្បង និងស្រាវជ្រាវយ៉ាងល្អិតល្អន់ថា កុមារកម្ពុជាភាគច្រើនចូលចិត្តរសជាតិបែបណា ដើម្បីធានាថាផលិតផលដែលផលិតឡើងដោយកូនខ្មែរនេះត្រូវជាមួយនឹងលក្ខខណ្ឌគ្រប់យ៉ាងរបស់កុមារនៅកម្ពុជា។
សហស្ថាបនិកសំខាន់មួយរូបទៀតគឺ កញ្ញា លីនចរិយា បានលើកឡើងថា ការផលិតបបរកូនឆ្លាតនេះ គឺមានការសិក្សា និងជំនួយបច្ចេកទេសពីអ្នកជំនាញនៅប្រទេសសិង្ហបុរីផងដែរ ដែលធានាថាវាមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ជួយឱ្យកុមារលូតលាស់ធំធាត់បានល្អ។ ក្រៅពីការជួយដល់កុមារហើយ បបរកូនឆ្លាត ក៏ជួយដល់អាណាព្យាបាលរបស់ក្មេងជាពិសេសអ្នកម្តាយកុំឱ្យខាតពេលវេលា និងមានការលំបាកច្រើនពេកក្នុងការធ្វើអាហារសម្រាប់ក្មេងតូចផងដែរ។ កញ្ញាបានបញ្ជាក់ថា ពីមុនម្តាយឪពុកក្មេងតូចត្រូវចំណាយពេលវេលាយូរដើម្បីចម្អិនបន្លែ និងប្រមូលគ្រឿងផ្សំដែលមានសារៈសំខាន់ចំពោះសុខភាពរបស់កូន តែបបរកូនឆ្លាតអាចជួយពួកគាត់ឱ្យកាន់តែងាយស្រួលឡើង ព្រោះគាត់អាចប្រើប្រាស់បបរដែលត្រូវបានវេចខ្ចប់យ៉ាងមានអនាម័យ និងសុវត្ថិភាព និងងាយស្រួលទុកដាក់។ លើសពីនេះទៅទៀតបបរមួយកញ្ចប់អាចចម្អិនអាហារឱ្យកូនតូចបាន 3ដង និងរក្សាបាននូវសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់ដែលកុមារត្រូវការថែមទៀតផង។
កញ្ញា លីន ចរិយា បាននិយាយថា៖ “លក្ខណ:ពិសេសសំខាន់មួយរបស់បបរកុមារ កូនឆ្លាត គឺមានតម្លៃធូរថ្លៃ ដែលអាចធ្វើឱ្យឪពុកម្តាយចំណាយតិច និងចំណេញច្រើន បើប្រៀបធៀបជាមួយនឹងការទិញអាហារកំប៉ុងពីខាងក្រៅ ព្រោះផលិតផលនេះផលិតចេញពីគ្រឿងផ្សំដែលមានគុណភាពល្អក្នុងប្រទេស និងជាផលិតផលរបស់ខ្មែរ ដែលមិនចាំបាច់ចំណាយច្រើនលើការនាំចូល និងការចំណាយផ្សេងៗទៀត”។
កញ្ញា ចរិយា បានលើកឡើងបន្ថែមទៀតថា ផលិតផលបបរសម្រាប់ទារកក្មេងឆ្លាតនេះត្រូវបានត្រួតពិនិត្យយ៉ាងហ្មត់ចត់ និងជាប់ក្នុងការប្រកួតប្រជែងសំខាន់ៗទាំងក្នុងប្រទេស និងក្រៅប្រទេស។
គួរបញ្ជាក់ថា កាលពីឆ្នាំ2017 ក្រុមរបស់កញ្ញាទទួលបានចំណាត់ថ្នាក់លេខ3 ក្នុងកម្មវិធី Techno Innovation Challenge នៃវិទ្យាស្ថានបច្ចេកវិទ្យាកម្ពុជា ហើយពេលថ្មីៗនេះផលិតផលរបស់កូនខ្មែរមួយក្រុមនេះបានទទួលចំណាត់ថ្នាក់លេខ2 ក្នុងកម្មវិធីគម្រោងអាជីវកម្មដើម្បីធ្វើឱ្យពិភពលោកកាន់តែប្រសើរ (Business plan for better world- young social entrepreneur) ដែលរៀបចំដោយមូលនិធិអន្តរជាតិសិង្ហបុរី៕