ធ្លាប់តែទទួលទាន រួមជាមួយនឹងការសាកល្បងនូវវិធីចម្អិនអាហារបែបអឺរ៉ុប បែបចិន ថៃ និងម្ហូបខ្មែរ ប៉ុន្តែពេលនេះ ទំព័រមុខម្ហូបប្រចាំខែមេសារបស់ទស្សនាវដ្ដី ឡារ៉ែន សូមបង្វែរអារម្មណ៍របស់ប្រិយមិត្តអ្នកអាន ក៏ដូចជាបងៗជាស្ត្រីមេផ្ទះ ដែលមានចំណូលចិត្តក្នុងការចម្អិនអាហារនោះ មកស្វែងយល់ពីរសជាតិអាហារបែបជនជាតិជប៉ុនដែលកំពុងមានការពេញនិយមនោះវិញម្ដង ថាតើមានរសជាតិឆ្ងាញ់ដល់កម្រិតណា រួមជាមួយនឹងការបង្ហាញពីវិធីសាស្ត្រក្នុងរៀបចំ និងចម្អិនផងដែរ។ សូមបន្តការអាននូវការបង្ហាញពីគ្រឿងផ្សំ ក៏ដូចជាវិធីធ្វើអាហារជប៉ុន Family Set ដូចខាងក្រោម ៖
+ គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ត្រីសាល់ម៉ុន
- សាច់ត្រីធូណា
- សារាយសមុទ្រ Sushi Nori
- បាយស (អង្ករជប៉ុន)
- ផ្លែប៊័រ
- បន្លែខៀវ Pasli
- ឆៃថាវ
- ការ៉ុត
- ត្រសក់
- វ៉ាសាប៊ិ
- ទឹកជ្រលក់ Kikkoman
+ របៀបធ្វើ
ថ្វីដ្បិតតែរូបភាពនៃអាហារជប៉ុនមួយមុខនេះមើលទៅឃើញមានច្រើនរូបភាព ច្រើនសណ្ឋានក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែសម្រាប់វិធីធ្វើ ហាក់មិនពិបាកនោះទេ ដោយភាគច្រើន ទាំងសាច់ត្រី ក៏ដូចជាបន្លែ សុទ្ធតែតម្រូវឱ្យទទួលទានបែបស្រស់ៗ(នៅឆៅ) និងមានរួមផ្សំពីទឹកជ្រលក់ទាំងអស់។ ដោយឡែក សម្រាប់ការវេចខ្ចប់ដុំបាយវិញ ក៏មិនមែនជាឧបសគ្គក្នុងការធ្វើនោះដែរ ដោយលោកអ្នកគ្រាន់តែយកបាយដែលបានដាំឆ្អិនជាស្រេច មករុំជាមួយនឹងសារាយសមុទ្រ Nori (អាចរកទិញបាននៅតាមផ្សារទំនើប) ហើយបន្ថែមចំណិតនៃសាច់ផ្លែប៊័រ ឬសាច់ត្រីសាល់ម៉ុននៅចំកណ្តាលតែប៉ុណ្ណោះ(ដូចក្នុងរូបភាព)។ជាមួយគ្នានេះ ដើម្បីជាការបង្កើនសោភ័ណភាពលោកអ្នកអាចយកផ្លែត្រសក់ចិតជាបន្ទះស្តើងៗហើយមើមឆៃថាវ និងការ៉ុត ត្រូវឈូស ឬហាន់ជាសរសៃតូចៗ វែងៗ រួចរៀបចំដាក់នៅលើចានរាបជាការស្រេច។ លុះពេលទទួលទានលោកអ្នកគ្រាន់តែយកវ៉ាសាប៊ិ លាយជាមួយទឹកជ្រលក់ Kikkoman ឬបន្ថែមម្ទេសម៉ដ្ឋបន្តិចដើម្បីជួយកាត់បន្ថយក្លិនឆ្អាបនៃសាច់ត្រីសាល់ម៉ុនជាការស្រេច៕