ត្រីសាំបាក់ គឺជាប្រភេទត្រីទឹកប្រៃម្យ៉ាងដែលតែងត្រូវបានគេនិយមយកទៅច្នៃធ្វើជាមុខម្ហូបផ្សេងៗយ៉ាងមានឱជារស ដូចជា ចៀន អាំង ស្ងោរ ចំហុយ ឬដុតជាដើម។ ដោយឡែកពេលនេះ ត្រីដ៏មានរសជាតិប្រភេទនេះត្រូវបានអ្នកជំនាញផ្នែកធ្វើម្ហូបប្រចាំនៅភោជនីយដ្ឋាន និដា ដែលមានទីតាំងស្ថិតនៅអគារលេខ58 ផ្លូវ337 សង្កាត់បឹងកក់1 ខណ្ឌទួលគោក រាជធានីភ្នំពេញ យកមកធ្វើជាម្ហូបមួយមុខយ៉ាងឈ្ងុយឆ្ងាញ់គួរជាទីទាក់ទាញបំផុត នោះគឺ “ត្រីសាំបាក់ដុតប៊័រ”។ ចង់ដឹងទេថា មុខម្ហូបមួយនេះមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់អស្ចារ្យដល់កម្រិតណានោះ សូមសាកល្បងភ្លក្សទាំងអស់គ្នា។
គ្រឿងផ្សំ
– ត្រីសាំបាក់
– ប៊័រ
– ម្ទេសទុំក្រហម
– ក្រូចឆ្មារ
– ការ៉ុត
– សាលាដ
– ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
– ទឹកជ្រលក់ (ឬអាចទឹកត្រី កោះកុង តាមចំណូលចិត្ត)
– រ៉ត់ឌី
– ម្រេច
– ស្រា-ស
– ទឹកស៊ីអីុវ-ស
– ប្រេងល្ង
– ប្រេងឆា
– គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
របៀបធ្វើ
បន្ទាប់ពីជ្រើសរើសត្រីសាំបាក់ដែលមានសាច់ស្រស់ល្អ ហើយលាងសម្អាតរួចរាល់ហើយនោះ ត្រូវយកទៅឆូតសាច់ដូចក្នុងរូបភាព រួចយកទៅប្រឡាក់ជាមួយនឹងប៊័រ រួមជាមួយគ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចដែលមានរៀបរាប់ជូនខាងលើនេះ ហើយទុកមួយអន្លើសិន។ កម្ដៅប្រេងឆាឱ្យក្ដៅ ហើយដាក់ត្រីបំពងឱ្យឆ្អិនល្មម ហើយស្រង់ចេញ។ បន្ទាប់មកយកក្រដាសសម្រាប់ដុតត្រី រុំត្រីឱ្យជិត និងបន្តយកទៅដុតដោយប្រើកម្ដៅភ្លើងក្ដៅល្មម ដើម្បីបន្ថែមក្លិនឈ្ងុយជាការស្រេច។ ដោយឡែកនៅពេលទទួលទាន លោកអ្នកក៏អាចទទួលទានជាមួយទឹកត្រី ឬទឹកជ្រលក់ផ្សេងទៀតបានតាមចំណង់-ចំណូលចិត្ត។ ត្រឹមតែប៉ុណ្ណឹងលោកអ្នកក៏អាចទទួលបានម្ហូបដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់សម្រាប់ទទួលទានរួមជាមួយមិត្តភក្ដិ ឬក្រុមគ្រួសារយ៉ាងរីករាយ ហើយបើចង់ដឹងកាន់តែច្បាស់ថាមុខម្ហូបត្រីសាំបាក់ដុតប៊័រមានរសជាតិដើមឆ្ងាញ់ដល់កម្រិតណានោះ អាចទៅទទួលទានដោយផ្ទាល់នៅភោជនីយដ្ឋាន និដា ដែលស្ថិតនៅអាសយដ្ឋានដូចបានជម្រាបជូនខាងលើ៕