គ្រឿងផ្សំ
- សាច់គោ 500ក្រាម (កិនឱ្យម៉ដ្ឋ)
- ស្ករស 2ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកសីុអីុវ 2ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុប 3/4ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្លឹមស 100ក្រាម
- ម្ទេស តាមចំណូលចិត្ត
- រំដេង 100ក្រាម
- ស្លឹកជីភ្លូ
របៀបធ្វើ
ដំបូងត្រូវបុកខ្ទឹមស រំដេង និងម្ទេសឱ្យម៉ដ្ឋ រួចដាក់ម្សៅស៊ុប និងស្ករសចូល បុកចូលគ្នាឱ្យសព្វល្អ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកសីុអីុវចូល និងជាចុងក្រោយចាក់សាច់គោ ដែលកិនម៉ដ្ឋនោះចូល រួចបុកចូលគ្នាឱ្យចូលជាតិល្អ។ បន្ទាប់មកទៀត ចូរយកស្លឹកជីភ្លូមកខ្ចប់សាច់គោ ដែលលាយគ្រឿង និងរសជាតិហើយនោះជារៀងមូលទ្រវែងទំហំប៉ុនមេដៃ រួចយកមកដោតចង្កាក់ (មួយចង្កាក់ដោត4-5) ហើយយកទៅអាំងភ្លើងឱ្យឆ្អិន ដោយដាក់ភ្លើងតិចៗល្មមជាការស្រេច។ ម្ហូបមួយមុខនេះត្រូវទទួលទានជាមួយនឹងជ្រក់ឆៃថាវ ទើបឆ្ងាញ់ពិសា និងប្លែកមាត់៕