ជឿថាលោកអ្នកមួយចំនួនធំសុទ្ធតែបានដឹង និងជ្រាបរួចមកហើយថា ចំពោះប្រភេទអាហារបែបជនជាតិជប៉ុន គឺភាគច្រើនផ្សំចេញពីពពួកសាច់នៃគ្រឿងសមុទ្រ ជាពិសេស សាច់ត្រីសាល់ម៉ុនតែម្ដង ហើយពពួកសាច់ទាំងនេះគឺគេតែងនិយមទទួលទានឆៅស្រស់ៗ ជាមួយ នឹងឮទឹកត្រី ឬទឹកជ្រលក់ រួមជាមួយនឹងគ្រីមមានក្លិនឆួលម្យ៉ាង ដែលមានឈ្មោះថា វ៉ាសាប៊ិ និងបន្ថែមដោយធាតុត្រជាក់នៃទឹកកក ដើម្បីជួយបំបាត់ក្លិនឆ្អាបតែប៉ុណ្ណោះ ។ សម្រាប់ពេលនេះ ឡារ៉ែន សូមបង្ហាញជូននូវមុខម្ហូបដែលកំពុងតែទទួលបានការពេញនិយមទទួលទានពីសំណាក់មនុស្សសម័យថ្មី ដែលចូលចិត្តអាហារជប៉ុន នោះគឺ សាស៊ីម៉ិ (Sashimi) ដែលជាការបង្កើតចេញពីគំនិតច្នៃប្រឌិតរបស់អ្នកជំនាញប្រចាំនៅភោជនីយដ្ឋានអាហារជប៉ុន SUSHI CHEF ដែលមានទីតាំងស្ថិតនៅផ្លូវ306 សង្កាត់បឹងកេងកង1 ខណ្ឌចំការមន រាជធានីភ្នំពេញ។
+ គ្រឿងផ្សំ
– សាច់ត្រីសាល់ម៉ុន
– សាច់ត្រីធូណា
– សាច់ខ្យងហុកគីកាយ (Hokkigai)
– សាច់មឹកយក្ស Tako
– សាច់ត្រីពង Nishin
– គ្រីម វ៉ាសាប៊ិ
– ខ្ញីជ្រក់
– ទឹកស៊ីអីុវ Kikkoman
– ទឹកកក
– ការ៉ុត
– ល្ហុង
– ផាសលី
– សាលាដ
– ក្រូចឆ្មារ
+ វិធីធ្វើ
ចំពោះវិធីធ្វើនៃមុខម្ហូបមួយនេះ ហាក់គ្មានអ្វីដែលលំបាកនោះទេ ពោលគឺប្រិយមិត្តទាំងអស់សុទ្ធតែអាចមានលទ្ធភាពធ្វើដោយខ្លួនឯងបានទាំងអស់ ដោយគ្រាន់តែអ្វីដែលសំខាន់គឺត្រូវស្វែងរកធាតុផ្សំដូចការរៀបរាប់ជូនខាងលើតែប៉ុណ្ណោះ។ ក្រោយពេលស្វែងរកធាតុផ្សំទាំងអស់បានហើយលោកអ្នកគ្រាន់តែធ្វើការហាន់សាច់នៃគ្រឿងសមុទ្រទាំងអស់ជាបន្ទះស្តើងៗ ហើយតម្រៀបនៅលើចាន ដែលមានទឹកកកក្រាលនៅបាតជាស្រេច។ ដោយឡែកចំពោះប្រភេទបន្លែផ្សេងៗ លោកអ្នកក៏ហាន់ជាសរសៃតូចៗ វែងៗដូចការបង្ហាញក្នុងរូបភាព ហើយធ្វើការតុបតែងលម្អ ដើម្បីបង្កើនសោភ័ណភាព។ លុះនៅពេលទទួលទាន សូមកុំភ្លេច បន្ថែមគ្រីមវ៉ាសាប៊ិ ហើយជ្រលក់ជាមួយទឹកស៊ីអីុវជប៉ុនKikkoman ផងណា។ តែប៉ុណ្នឹង លោកអ្នកក៏អាចទទួលបានអាហារបែបជនជាតិជប៉ុនមកទទួលទានយ៉ាងរីករាយជាមួយក្រុមគ្រួសារ ក៏ដូចជាបណ្តាមិត្តភក្ដិផងដែរ៕