អាជ្ញាធរគ្រប់គ្រងអាហារសិង្ហបុរី បានឱ្យដឹងថា រដ្ឋាភិបាលម៉ាឡេស៊ី នឹងដកបម្រាមលើការនាំចេញជាបណ្ដោះអាសន្នចំពោះមាន់រស់ ចាប់ពីថ្ងៃទី ១១ តុលា ក្រោយពីបានធ្វើឱ្យតម្លៃ និងប្រភពផ្គត់ផ្គង់ក្នុងស្រុកមានស្ថិរភាពរយៈពេលជាង ៤ ខែមកនេះ។
អាជ្ញាធរគ្រប់គ្រងអាហារសិង្ហបុរី (SFA) ប្រកាសថា ពួកគេបានទទួល «ប្រកាសផ្លូវការ» ពីការិយាល័យបសុពេទ្យម៉ាឡេស៊ី ទាក់ទិននឹងការដកបម្រាមខាងលើ។ SFA បានឱ្យដឹងថា ពួកគេសាទរចំពោះដំណឹងនេះ។
ក៏ប៉ុន្តែ អាជ្ញាធរគ្រប់គ្រងអាហារសិង្ហបុរី និយាយថា «ដោយសារតែ សិង្ហបុរី នៅតែបន្តប្រឈមមុខនឹងបញ្ហារអាក់រអួលទាក់ទិននឹងប្រភពផ្គត់ផ្គង់ ព្រោះតែកត្តាពីខាងក្រៅ SFA នឹងបន្តបង្កើនការនាំចូលសាច់មាន់ និងធ្វើការជាមួយក្រសួង ស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធដើម្បីធ្វើពិពិធកម្មលើប្រភពផ្គត់ផ្គង់»។
យោងតាម រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងកសិកម្ម និងឧស្សាហកម្មអាហារម៉ាឡេស៊ី Ronald Kiandee បម្រាមចំពោះការនាំចេញមាន់រស់របស់ប្រទេសនេះនឹងត្រូវបានបន្ធូរបន្ថយទៅតាមដំណាក់កាល ក្នុងនោះនឹងអនុញ្ញាតឱ្យនាំចេញដោយចាប់ផ្ដើមពីបរិមាណ ១.៨ លានក្បាល/ខែ។ ប៉ុន្តែ ការហាមនាំចេញសាច់មាន់ និងកូនមាន់អាយុ ១ ថ្ងៃ នៅតែត្រូវអនុវត្តបន្ត។
យោងតាម Observatory of Economic Complexity ម៉ាឡេស៊ី គឺជាអ្នកផ្គត់ផ្គង់មាន់រស់សំខាន់របស់ សិង្ហបុរី ថៃ ជប៉ុន និង ព្រុយណេ។ ទំហំនៃការនាំចេញសត្វទ្វិបាទរបស់ ម៉ាឡេស៊ី សម្រេចបាន ១៨.៩ លានដុល្លារអាម៉េរិក ក្នុងឆ្នាំ ២០២០ និងក្លាយជាប្រទេសនាំចេញទំនិញប្រភេទនេះធំជាងគេលំដាប់ទី ៤៩ ក្នុងពិភពលោក។
ក៏ប៉ុន្តែ សង្គ្រាមនៅ អ៊ុយក្រែន បាននាំឱ្យអ្នកលក់នៅ ម៉ាឡេស៊ី ត្រូវលក់ទំនិញជាមាន់រស់ និងសាច់មាន់ក្នុងតម្លៃខ្ពស់ ដើម្បីអាចទូទាត់ការចំណាយ ខណៈដែលប្រភពផ្គត់ផ្គង់ជួបបញ្ហា។ បញ្ហានេះនាំឱ្យរដ្ឋាភិបាលត្រូវដាក់បម្រាមលើការនាំចេញជាបណ្ដោះអាសន្នចាប់ពីថ្ងៃទី ០១ មិថុនា៕