សូមស្រមៃថា អ្នកកំពុងអង្គុយម្នាក់ឯងនៅក្នុងកូនបន្ទប់ ឬកូនចញ្ចុះដ៏តូចមួយដែលព័ទ្ធជុំវិញដោយជញ្ជាំង ឬវាំងននពណ៌ខ្មៅដែលចំហាយក្លិនឈ្ងុយឈ្ងប់របស់អាហារមិនអាចត្រូវខ្យល់បក់ផាត់ទៅឆ្ងាយ ស្រាប់តែមានដៃទាំងពីរលូកចេញពីទីងងឹត នាំមកនូវអាហារដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដាក់នៅលើតុរបស់អ្នក ហើយអ្នកក៏ចាប់ផ្ដើមបរិភោគក្នុងភាពស្ងប់ស្ងាត់ ស្រូបយកក្លិនឈ្ងុយ និងក្រេបរសជាតិគ្រប់អាហារ គ្រប់ភេសជ្ជៈដែលអ្នកបានហៅ ដោយមិននិយាយស្ដីមួយម៉ាត់ បែបនេះតើអ្នកនឹងមានអារម្មណ៍បែបណា?
ខាងលើនេះត្រូវបានគេហៅថា «បន្ទប់បរិភោគដែលផ្ដោតទៅលើរស់ និងក្លិន» និងមិនសម្រាប់អ្នកដែលចូលចិត្តភាពអ៊ូអរ។ បណ្ដាញភោជនីយដ្ឋាន Ichiran នៅ ប្រទេសជប៉ុន បាន «សាបព្រោះ» របៀបរបបទទួលទានអាហារតាមបែប «កាន់តែមានមនុស្សតិច កាន់តែល្អ» និងត្រូវបានគេស្គាល់ច្រើននៅប្រទេសនេះ ក៏ដូចជាប្រទេសមួយចំនួន។
ត្រូវបានបង្កើតឡើងនៅ Fukuoka កាលពីឆ្នាំ ១៩៦០ ភោជនីយដ្ឋាន Ichiran ជឿថា ការហូបចុកបែបខុសពីគេឯងនេះនឹងជួយឱ្យគ្រប់គ្នាផ្ដោតអារម្មណ៍ទៅលើរសជាតិអាហាររបស់ពួកគេបានយ៉ាងល្អ។ ទន្ទឹមនឹងមូលហេតុប្រកបដោយវិទ្យាសាស្ត្រនេះ Ichiran ក៏ជួយឱ្យភ្ញៀវមិនជួបប្រទះនឹងបញ្ហាត្រូវគេរើសអើងពីភ្ញៀវដទៃជាដើមផងដែរ។
រូបមន្តនៃភោជនីយដ្ឋាន Ichiran មិនត្រឹមតែមាននៅ ជប៉ុន ប៉ុន្តែក៏ត្រូវបាននាំទៅកាន់ សហរដ្ឋអាម៉េរិក តាំងពីឆ្នាំ ២០១៦។ ថ្វីបើមានអ្នករិះគន់ចំពោះអាហារ ក៏ដូចជាបរិយាកាសរបស់ Ichiran ប៉ុន្តែ ភោជនីយដ្ឋាននេះទទួលភ្ញៀវរាប់រយនាក់ក្នុង ១ ថ្ងៃៗ បើទោះជាមានអ្នកខ្លះចូលភោជនីយដ្ឋាននេះគ្រាន់តែដើម្បីថតរូប និងបង្ហោះលើបណ្ដាញសង្គមក៏ដោយចុះ៕