វិធីធ្វើ គឺចិតសាច់ឪឡឹក ជាបន្ទះស្តើងៗ ធំល្មម ដោយជ្រើសយកតែសាច់ក្នុងបំផុត កុំយកសាច់ដែលនៅជាប់នឹងសម្បក ព្រោះសាច់នៅកន្លែងនេះ មានសារជាតិអាស៊ីតច្រើន ហើយរឹង មិនស័ក្តិសមនឹងយកមកប្រើឡើយ ។ ពេលបានបន្ទះសាច់ឪឡឹកស្តើងៗមកហើយ ចូរយកមកដាក់តម្រៀប នៅលើបន្ទះក្រណាត់សស្តើង ដែលត្រៀមទុកមុនស្រេចហើយ បន្ទាប់មក ចូរលើកយកមកបិទ ពីលើផ្ទៃមុខឱ្យសព្វកន្លែង។ ទុកចោលប្រមាណ 10-15នាទី រួចសឹមលាងមុខ ចេញដោយទឹកស្អាត។
លទ្ធផលដែលទទួលបានពីការថែបំប៉នស្បែកមុខ ដោយសាច់ផ្លែឪឡឹកនេះគឺ ភាពត្រជាក់របស់ផ្លែឪឡឹកនឹងជួយបន្ធូរសភាពស្បែក ឱ្យស្រស់ស្រាយឡើង។ សារធាតុពណ៌ក្រហម របស់សាច់ឥឡឹក ដែលហៅថា ឡៃខូពីនដែលមាន អ៊ែនធីអុកស៊ីឌែន នោះ ក្រៅពីជួយក្នុងការថែបំប៉នបេះដូង រួមទាំងការពាររោគមហារីកហើយនោះ នៅអាចបឺតយកចេញ នូវជាតិខ្លាញ់ ដែលមាននៅលើផ្ទៃមុខបានយ៉ាងល្អ និងថែមទាំងសម្បូរទៅដោយប៉ូតាស្យ៉ូម ដែលនឹងជួយគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធការហូរវិលរបស់លោហិត នៅម្តុំផ្ទៃមុខឱ្យមានសភាពប្រក្រតី។ ជួយឱ្យរន្ធរោម មានភាពយឺតយារ ស្រស់បស់ ហើយនៅក្នុងទឹកសាច់ឪឡឹក ក៏មានម៉ូលេគូល របស់ស្ករច្រើនសមល្មម រួមទាំងមានអាស៊ីត អាមីណូ បន្តិចបន្តួច ដែលជួយក្នុងការថែបំប៉នស្បែកបានយ៉ាងល្អទៀតផង៕