ជាក់ស្ដែង ស្មៅប្រភេទស្លឹកបួននេះ បាននាំមកនូវប្រាក់ចំណេញរហូតដល់ខ្ទង់ 100,000ដុល្លារក្នុងមួយខែៗ ដល់លោក Hong In Heon ដែលបច្ចុប្បន្នរស់នៅក្នុងប្រទេសកូរ៉េខាងខាងត្បូង។
ធ្លាប់ជាអ្នកមានបទពិសោធន៍ក្នុងការដាំដើមផ្កាអស់រយៈពេល20ឆ្នាំមកនេះ លោក Hong In Heon ដែលបច្ចុប្បន្នរស់នៅក្នុងប្រទេសកូរ៉េខាងត្បូង បានងាកទៅដាំស្មៅស្លឹកបួន (Four-leaf clover) វិញម្ដង ព្រោះតែប្រាក់ចំណូលដែលបានមកពីការដាំដើមផ្កា មិនបានច្រើនប៉ុន្មាន។ ស្មៅស្លឹកបួននេះ មានមនុស្សតិចតួចណាស់ដែលបានដាំសម្រាប់លក់ ហើយវាក៏មានអតិថិជនច្រើនត្រូវការ ដូច្នេះ លោក Hong ក៏រកបានប្រាក់ចំណូលច្រើនជាងមុន និងទៀងទាត់ជាងមុន។
ក៏ប៉ុន្តែ ដើម្បីអាចដាំស្មៅប្រភេទនេះបាន លោក Hong ត្រូវចំណាយពេលរហូតដល់9ឆ្នាំ ក្នុងការសិក្សាស្រាវជ្រាវ និងសាកល្បង។ ស្មៅស្លឹកបួននេះ ត្រូវបានដាំទៅតាមលក្ខណៈធម្មជាតិ និងមិនបង្កឱ្យមានការប្រែប្រួលរូបរាង ហើយវាក៏អាចឱ្យគេទទួលទានបាន។ លោក Hong បានបង្កើតកសិដ្ឋានកញ្ចក់មួយកន្លែង ដើម្បីដាំស្មៅនេះ។
ស្មៅស្លឹកបួននេះ បើសិនអ្នកដាំអាចរក្សាសំណើម និងសីតុណ្ហភាពសមស្រប នោះវានឹងរីកលូតលាស់បានល្អ។ លោក Hong រកបានប្រាក់ចំណេញពីស្មៅនេះ រហូតដល់ 100,000ដុល្លារ/ខែឯណោះ។ ជារៀងរាល់ថ្ងៃ ស្មៅស្លឹកបួនចំនួន10,000ដើម ត្រូវបានផ្គត់ផ្គង់ដល់ទីផ្សារ។ ស្មៅនេះត្រូវបានវេចជាកញ្ចប់ ហើយក្នុងមួយកញ្ចប់មាន500ដើម និងត្រូវបានលក់ក្នុងតម្លៃ150ដុល្លារអាមេរិកក្នុងមួយកញ្ចប់។
កសិករខាងលើបានឱ្យដឹងថា អតិថិជនរបស់ខ្លួនគឺសុទ្ធតែមកពីភោជនីយដ្ឋានធំៗ និងហាងកាហ្វេផងដែរ។ ពួកគេយកស្មៅស្លឹកបួននេះទៅតុបតែងលម្អនៅលើកែវភេសជ្ជៈ និងចានអាហារ ដើម្បីបង្កើនភាពទាក់ទាញ។
ការងាររបស់លោក Hong ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាការច្នៃប្រឌិតនៅក្នុងរបរកសិកម្ម។ រឿងរ៉ាវជំនួញរបស់លោក Hong ក្រោយមកក៏ត្រូវបានទូរទស្សន៍នៅកូរ៉េខាងត្បូងចាក់ផ្សាយ ដើម្បីជួយឱ្យកសិករ និងអ្នកចាប់អារម្មណ៍លើដំណាំនេះ មានឱកាសរៀនសូត្រតាម៕
ប្រភព៖ Koreaboo
ប្រែសម្រួល៖ បុត្រា